resim
Pablo Martín Batalla
Görev:Teknik Direktör
Takım:Bursaspor
Yaş:40
Uyruk:Arjantin
  • 165
    çok ilginç bir transfer hikayesi vardır bu futbolcunun bursaspor'a. rahmetli başkan ibrahim yazıcı'nın bir arkadaşı tarafından deportivo cali'nin maçını canlı izlerken keşfetmesi ile başlamış meğerse her şey.

    --- alıntı ---

    2009/2010 sezonunun başında bursaspor, avrupa kupalarına katılabilmek için etkili bir kadro oluşturması gerekiyordu. bir önceki sezon uefa kupası’na katılmayı kıl payı kaçıran ve ertuğrul sağlam ile yükselişe geçen bursaspor’da hedefler büyümüştü. zapotocny, ivan ergic gibi oyuncuların yanında batalla da bursaspor’a transfer olmuştu. batalla’nın transfer hikayesi ise bir hayli ilginçti. dönemin bursaspor başkanı ibrahim yazıcı’nın kanada’da oturan bir arkadaşı televizyon izlerken kolombiya liginden deportivo cali’nin maçına denk geliyor. bu takımın renklerinde yeşil ve beyaz olması ilgisini oldukça çekiyor. 17 numarayı giyen batalla’nın performansını gördükten sonra hemen bursaspor başkanı ibrahim yazıcı’yı arayıp bu adamı kesinlikle alması gerektiğini söylüyor. ibrahim yazıcı bu olaydan şu şekilde bahsediyor:

    “bir gün kanada’dan faruk diye bir arkadaşım aradı. bir oyuncu seyrettiğini, gerçekten mükemmel olduğunu söylüyordu. izledim, o an gerçekten aklıma çok yattı ve bir his o futbolcuyu almamı söylüyordu, transfer ettik. şimdi o batalla, bütün taraftarların sevgilisi…”

    batalla ilk geldiğinde taraftarlar kendi aralarında “1.70’lik futbolcuyu bu takıma getiren kim? çok tıknaz, hafif…” diye söylenirken, kimse onun efsaneler arasına gireceğini tahmin etmiyordu. batalla’nın performansı ilk geldiği zamanlar istenilen seviyeye bir türlü ulaşmamıştı. sonradan takıma ısınan tangocu yıldız, ilk sezonunda 8 gol 4 asistle bursaspor’un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuştu. şampiyonluk maçı olan beşiktaş mücadelesinde perdeyi açan pablo, şampiyonlar ligi’nde de bursaspor’un ilk golünü atarak ismini kulüp tarihine altın harflerle yazdırdı.

    --- alıntı ---*
App Store'dan indirin Google Play'den alın