• 46
    bugün ps4 için satın aldığım ve oynamaya başladığım oyundur. fiyat konusunda zaten her sene zam geliyor ama aşmışlar bu sene. 320 tl'den aldım oyunu, hatta almak için 11 taksit yaptırmak zorunda kaldım. fifa 18'e kadar bu oyunun parasını ödeyeceğim. ama el mecbur alıyoruz bu oyunu yoksa konsola verilen paranın bir anlamı kalmıyor.

    oyun kısmına gelecek olursak;

    -her fifa serisinde olduğu gibi bu seride de oyunun ilk çıktığı dönemde kaleciler inanılmaz berbat performans gösteriyorlar. top kendilerin uzak gidiyorlarsa kurtarma şansları yok gibi. top hiç çıkartılamayacak noktaya gitse bile sadece kendi yanlarına doğru uzanıyorlar, bu da gerçekçiliği bir nebze törpülemiş. update ile giderilecek bir sorun.

    -pas kısmı biraz saç baş yolsa da ben beğendim. pasın yönü ve şiddeti ekstra önemli. pas oyunu oynamak isteyenler için ekstra özen ve dikkat gerektiriyor. bence güzel olmuş.

    -şutlar sert mi değil mi çözemedim hala. bazı vuruşlarda inanılmaz keyif aldım top tam istediğim yere gitti. yerden şut da atılabiliyor ama onu tesadüfen mi yaptım yoksa oyunun özelliği mi bilemiyorum. serbest vuruşlar ve kornerlere yeni düzenlemeler gelmiş. kullanan oyuncuyu hareket ettirebiliyorsun mesela. biraz zor gibi duruyor ama alışma meselesi, bence fena olmamış. sneijder ile ilk frikiği yazdım hatta direkten ağlara.

    -savunma konusunda ekstra dikkat istiyor. ben zaten savunma kısmını fazla beceremem ama iki kenar bekine hücum görevi verirseniz savunma kısmı çok zorlayabilir. hamleleri de doğru anda yapmak lazım çünkü çok kolay kart çıkıyor. bir maçta 35 dakikada 3 tane kırmızı kart gördüm.

    takımımız ile ilgili bazı analizler;

    -eren derdiyok: şu an overall'ı 77 ama birkaç gol daha attığı takdirde kesinlikle yükseltilecektir. bu halinin bile gol vuruşu çok iyi, ayağı temiz. kafa toplarında beklediğimiz etkiyi yapıyor. orta-kafa-gol kombinasyonunu epey yapabiliriz bu oyunda eren ile. biraz erken yoruluyor gibi duruyor. neyse ki yedeği kolbein sigthorsson da iş görüyor.

    -wesley sneijder: bildiğimiz wesley. takımı yönlendirecek oyuncumuz. serbest oynadığı zaman harikalar yaratıyor. topu bir yere göndermek istediğiniz zaman direk onun ayağına vereceğiz.

    -bruma: sonunda 80 overall'a sahip bir bruma'mız oldu oyunda. uçuyor kaçıyor, topa da iyi vuruyor. topu ayağından açtırarak çok rahat adam geçebilirsiniz.

    -selçuk inan: adamın ölüsünü bile 80 yapmışlar. yavaş yavaş düşecektir.

    -luis pedro cavanda: ben çok beğendim. sağ beki güzel götürüyor. hızı ile fark yaratıyor. solda bruma, sağda cavanda ile iki kanata da hız getirebiliriz bu oyunda. inşallah futbol takımımızdaki performansı da öyle olur.

    -lukas podolski: tek kelimeyle, bitiricilik.

    şimdiye kadar bu oyunla ilgili tespitlerim böyle. lakin bir eleştirim daha olacak. şu 3. formamızı artık oyuna koysunlar. güncelleme mi yapıyorlar yoksa başka bir şekilde mi bilmem ama yetti artık. eşek yüküyle para alıyorlar, iki tane forma ekliyorlar.

    edit: oyunun ps4'de oynandığı eklenmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın