• 1
    galatasarayımızın son yıllarda gönderdiği futbolcuların gittiği takımlarda varlık gösterememesi, başarılı olamaması durumlarıdır. sözlükte biraz arama yaptım karşıma şu iki başlık çıktı. ama bu başlıklar tam olarak yazacaklarıma denk gelmediği için böyle bir başlık açma gereği duydum.

    (bkz: galatasaray'dan ayrılan futbolcuların takım bulamaması)
    (bkz: galatasaray'dan ayrıldıktan sonra kaybolan futbolcu)

    ayrıyetten benim fikrimin tam tersini düşünenler de varmış. o kişiler de bu başlık altına yazmış.

    (bkz: galatasaray'dan giden futbolcuların çılgın atması)

    _____________________________________

    gelelim konumuza . 2010/2011 yaz transfer sezonundan itibaren giden futbolcuların daha sonraki yıllarda neler yaptığına bir baktım. hani şöyle 70 futbolcu varsa bunların 60-65 i ya zar zor takım bulmuş, bulanlar hiçbir varlık gösterememiş. sebeplerini düşünme işini sizin gibi gaaassaraylı suserlere bırakıyorum.

    ender bir şekilde başarılı olanlar:

    arda turan
    rekor bedelle atletico madrid'e gönderdiğimiz yavru aslanımız başarıdan başarıya koştu. en son bir türk'e verilmiş en fazla bonservis bedeliyle dünyanın en iyi 2 takımından birisine gitti.tartışmasız başarılı oldu .

    kısmen başarılı sayılabilecekler:

    lorik cana
    musleramızı transfer ederken takas için kullandığımız kasap. lazio'da 2 sezon hatrı sayılır sayıda forma şansı buldu. arnavutluk milli takımının kaptanlığını sürdürdü. hani ahım şahım şeyler yapamasa da lazio gibi bir takımda varlığını sürdürdü. şuanda nantes'da.

    mehmet topal

    5 milyon € a valencia'ya yollanıp 59 maça çıktıktan sonra türkiye'ye dönüp ezeli rakibimizde iyi performans gösteren mehmet topal, kısmen başarılı olmuştur gözümde. en azından arkasından hiçbir zaman "keşke" dedirtmemiştir. *

    burak yılmaz

    8 milyona beijing guoan'a gönderdiğimiz futbolcumuz şuana kadar 14 maçta attığı 8 gol ile kısmen başarılı olmuştur. sezon sonunda ulaşacağı rakam ne kadar yüksek olursa olsun avrupa'da hatrı sayılır bir takıma transfer olamadığı için tam anlamıyla başarılı olmuş diyemem.

    bunların dışında kalan tüm futbolcular azalarak bitmiştir. kimi yaşını doldurup kenara çekilmiştir, kimi de yeteneğine ihanet edip para yemiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın