resim
Eren Derdiyok
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:FC Schaffhausen
Yaş:36
Uyruk:İsviçre
  • 738
    özlenen forvet oyuncumuz. yetenekleri ve başarıları açısından kıyaslamıyorum hiç birini ama johan elmander, hakan şükür ve eren derdiyok benzer tipte santrforlar. hepsi rakip takımın çıkmasını zorlaştıracak şekilde pres gücüne sahip olup orta sahamızı rahatlatan ve bitiricilikleri kesinlikle kalbur üstü oyuncular. en önemli nokta, ne zaman bu tip bir forvete sahip olduysak her zaman başarı elde ettik. tabi ki diğer doğru parçaları da takıma ekleyerek. bu nedenle bu sezon ve gelecek sezon için çok ümitliyim. ayrıca kolbeinn sigthorsson eren'i yedekleyebilecek durumda. herhangi bir sakatlık, rotasyon ya da kart cezası durumunda 1-2 hafta idare edebiliriz rahatlıkla. o da eren'e benzer özelliklere sahip; pres gücü ve top kapması daha iyiyken bitiricilikte gerisinde kalıyor eren'in.

    eren ile ilgili en büyük pozitif yan ise takıma çok aç katılmış olması. maçlarda her şeyi kazanmak isteyen bir hırsla mücadele ettiğini görüyorum. psikolojik olarak her zaman kendini bize, takıma ve teknik ekibe kanıtlamak istiyor sanırım. bunda maaşının ve ödenen bonservisin etkisi olabilir. diğer bir etken ise kendisi de sanırım galatasaray taraftarı. açıkçası beni de koysalar sanırım ölene kadar oynardım. tabi takriben bu 20 dakika sürmezdi :)

    diğer bir konu ise en sonunda ayağı düzgün bir santrfora kavuşmuş olmamız. topu kontrol edip dönebilen, orta saha ve kanat ile ver kaçlara girebilen bir santrfor, pas oyunumuzu geliştirmemiz için oldukça kritik. didier drogba'nın gidişi ve burak yılmaz'ın iyice kafa olarak oyundan kopmasından beri bu görüntüyü göremiyorduk ve bizi hem sinir ediyordu hem de sürekli topun rakibe geçmesine katkı sağlıyordu. şimdi en azından top ileri uçtaki oyuncumuza gidince aklımızdan 'tamam top rakipte artık.' deyip sinirlenmiyoruz.

    ayrıca son 5 maçta gördüğüm diğer bir pozitif yanı ise mecbur kaldığımızda ya da oyunu rakip yarı alana yıkmak istediğimizde kendisine şişirdiğimiz topları takım arkadaşlarına başarılı bir şekilde indiriyor. bu konuda elimde bir istatistik yok bu sezona ilişkin ama geçen sezon hava toplarında başarı sağlamada sanırım ilk beşteydi. umut bulut'un zamanlama hataları ile artık histerik gülüşlerle izlediğimiz hava topu mücadeleleri, şimdi yerini hücum başlangıcımızı sağlayabilen hava topu mücadelelerine bıraktı.

    ancak takım olarak yeterli orta yapamamamız, artık hepimizin malumu olarak, eren'i ceza alanı içerisinde havadan yeterince verimli kullanamamamıza neden oluyor. bu konuyu çözmemiz de pek mümkün değil gibi. çünkü kanat oyuncularımızdan ve bek oyuncularımızdan orta yapma özelliği olan sadece sabri var. o da büyük ihtimalle cavanda'nın gelişi ile kesilecek. eren'in kafa ile attığı gollerde ortalar chedjou ve sneijder'den geldi. yani bir de kanatlarda oynayan oyunculardan yeterli orta katkısı alsak ne olur siz düşünün.

    umarım eren bu performansını sezon boyu devam ettirir ve sağlıklı bir sezon geçirir. kendisi şu an elmander'in geldiği zamanki etkiyi yarattı ve onun gibi bir iz bırakıp ondan daha uzun süre bu formayı giyecek gibi. bu beklentim umarım gerçekleşir. yürüyedur aslan parçası!
App Store'dan indirin Google Play'den alın