• 235
    barcelona ile bu takimi bir tutanlari da gordum ya simdi olsem gozum acik gider artik. birakin bu humanist ayaklari. eta falan demesin bana kimse agzina kurekle vururum. barcelona'nin sistemine, oynadigi futbola, altyapi fabrikasina hayranlik duyan bir insan eta ile bask ile alakadar olmak zorunda midir? yahu adamin eta'dan haberi bile yok muhtemelen. franco'dan, bask bolgesinden, direnislerden, orgutun capindan haberi bile yok. bildigi tek sey sevdigi spor olan futbolda muthis islere imza atan ve herkeste hayranlik ve saygi uyandiran barcelona diye bir takim var. bu takimin ait oldugu sehir de ispanya'nin en guzel ve en cok turist ceken sehirlerinden biri. bu kadar. simdi bu takima sempati besleyen adam eta'yi desteklemek zorunda olabilir mi? boyle bir mantiginiz varsa bu yasa kadar nasil geldiniz? diyelim ki bu takimin boyle bir orgutun fikriyatiyla baglantisi var, adam derdini ne guzel anlatiyor bak. futbolun en iyisi olmus, dunyanin en cok merak edilen sehirlerinden biri olmus, silahli eylemi birakmis, hakli ya da haksiz isini medenice hallediyor. sehrine gelen takimlarin canina kastetmiyor. sehitlerden dolayi tum maclarina vatan ile ilgili bir pankartla cikan rakibini: "burada o pankartla cikamazsiniz, olacaklardan biz sorumlu olmayiz" diye tehdit etmiyor. bebek katillerini desteklemiyor, futbolunu oynuyor, dunyanin en iyi futbolcularini ve altyapisini bunyesinde barindiriyor. eee? simdi ben bu takima ilgi duyup maclarini izlersem, sonra gelip ulkemin dogusunu kana bulayan namussuzlarin lafiyla adini provoke edici sekilde degistiren, kelesle poz veren oyunculari bunyesinde barindiran kulube tepki gosterince ikiyuzlu oluyorum oyle mi? hadi be oradan! asil ikiyuzlu sizsiniz!

    onbinlerce ailenin canini yakan, her gun canimizdan ote vatan evlatlarini pusularda, patlamalarda katleden orgutun spordaki ayagidir bu takim. bu takimi savunup sempati besleyen de gozumde teroristten farksizdir.

    not: galatasaray son diyarbakir deplasmanina gittiginde, icinde futbolcularimiz varken hareket halindeki takim otobusunun camlarini kiran, hic bir kiskirtma yokken futbolcularimiza saldirmaya calisan, sampiyon takimi izlemek varken yan hakemi dizinden yaralayan kimdi acaba.

    (bkz: 23 aralık diyarbakır büyükşehir belediyespor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın