• 225
    tolumsal barisin, milli beraberligin saglanmasinda olumlu yonde etkisi olabilecekken tam tersi yonde gidilmesinde etkisi olan, turkiye cumhuriyeti vatandaslarinin vergileriyle finanse edilen futbol kulubu.

    galatasaray'in uefa sampiyonu olarak diyarbakir'a gittigi zamandan kalma bazi goruntuler halen hafizamda. diyarbakir sokaklarinin kaldirimlari sari-kirmiziya boyanmis, yol kenarindaki vatandaslar takim otobusune sevgi gosterilerinde bulunuyordu.

    siyasetcilerin milli bilince sahip oldugu, milli cikarlari gozettigi ulkelerde bu ornekte oldugu gibi sporun birlestirici, kaynastirici, kotu aliskanliklardan, beladan uzak tutucu yonlerine agirlik verilir. devletin spor politikasi, egitim politikasi, kultur politikasi birbirini tamamlayacak sekilde vatandaslarin hayat kalitesini arttiracak ve sosyal hayatlarini gelistirecek sekilde birlikte yurutulur.

    siyasetin rant araci haline geldigi, hukukun, gucler ayriliginin olmadigi, kavramlarin birbirine karistirildigi, milli bilincin yok oldugu ulkelerde ise spor ayrisma surecini hizlandirici bir etkiye sahip olabilir.

    federasyon yetkililerinin ve siyasetcilerin futbolun toplumlarin ayrismasinda ne derece tehlikeli bir unsur olabilecegi ile ilgili eski yugoslavya'daki, misir'daki orneklerden bihaber olduklarini dusunuyorum.

    diyarbakirspor'un nasil amator lige dustugunu, ozellikle son 15 senede milli aidiyet duygusunun nasil bu kadar yiprandigini, kimlerin eliyle etnik ayrilikci dusuncenin bu kadar guc kazandigini bu ulkenin sosyologlari, ekonomistleri, arastirmaci gazetecileri, tarihcileri arastirmali. gelinen durumda sorumlulugu olan butun siyasetciler halka hesap vermeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın