• 2875
    taraftarın ilgisini üzerinde daha fazla toplaması gereken ve sonsuz desteği hakeden takım.

    basketbol her ne kadar ülkemizde lokomotif branş olmasa dahi yeni jenerasyonda basketbolu çok fazla seven genç ve çocuk var. bu çocukları galatasaray'a kazandırmak için bu branşta avrupa arenasında hedefimiz zirve olmalı. unutulmamalıdır ki futbol takımımızın uefa kupası zaferi 2000 yılında kulübümüze yeni, dinamik ve genç taraftarlar kazandırdı. özelllikle fenerbahçe'nin yüksek bütçe ve büyük hedefler ile yarıştığı bu branşta basketbol gönüllüsü gençleri fenerbahçe'ye kaptırmamak için çok daha iyi yapılanma ile mücadele etmeliyiz.

    bu konuda ne yapabiliriz? malum euroleague artık 16 takım ile oynanacak ve dışarıdan gelecek takımlara kapalı bir sisteme geçiliyor. takımları da zaten ya basketbol geleneği olan takımlar ya da euroleague sponsorlarının desteklediği takımlar oluşturuyor. anadolu efes basketbolu türkiye'de sevdiren en önemli kulüplerden biri olmuştur fakat arkasındaki taraftar desteği günden güne azalmakta. darüşşafaka doğuş kulübü de taraftar desteği hususunda zayıf olarak nitelendirebilir. her ne kadar bu iki kulübün euroleague lobileri güçlü olsa da euroleague yönetiminin hem takım hem de taraftar olarak güçlü bir galatasaray'ı bu iki takımdan en azından birine tercih edebileceğine inanıyorum.

    tam da bu noktada iş büyük galatasaray taraftarına düşüyor. zaten abdi ipekçi her maç rakiplere cehennem olacaktır. bu sene takımımızı yükseltebildiğimiz oranda euroleague yönetiminin takımımıza bakış açısı değişecektir. bu dışa kapalı sistemin bir getirisi kesinlikle boş salonlar ve zayıf deplasmanlara olan toleransın azalacak olmasıdır. çünkü taraftar etkisi avrupa basketbolunu nba'den farklı kılan nadir pozitif özelliklerden biri.

    belki biraz ütopik olabilir yazdıklarım. çünkü euroleague paraya fazlasıyla bağımlı işleyen bir sisteme sahip. ama yine de en büyük hayallerimden bir tanesi en büyük başarıları fazlasıyla hak eden basketbol şubemizi euroleague gediklisi bir takım olarak görmek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın