• 39
    kesinlikle uzun zamandır çıkmış en kötü fifa oyunu. 14, 15 ve 16 gerçekten çok iyi oyunlardı ama 17 resmen batmış. ki the journey modu sayesinde sevilecektir de. ama bence olmamış. önceki fifalarda oyun kontrolü daha doğrusu topun kontrolü oyuncunun oynayış şekline göre değişiyordu. mesela ben hep hızlı çıkardım, fazla pas yapmazdım. şimdi ise oyun seni tamamen pas yapmaya zorluyor. bu oldukça aptalca bir şey. mesela herkes pas oyunu oynuyor ve herkes topu kaybedince rakip direk kontratak yapabiliyor. yani oyun aynı "the journey" moddaki gibi bir senaryo üzerine oturtulmuş. ben fifa 14'ten beri 3'lü orta saha ile topu hemen kapıp hızlı hücüma çıkardım, bu oyunda imkansız ve aşırı zorlanıyorum. hatta yaşadığım zorluk seviyesini şöyle anlatayım. geçen sene oyunu aldığım ilk gün div 6'ya kadar gelmiştim bu oyunda ise az kalsın div 9'dan küme düşüyordum.

    oyunda bahsedilmesi gereken bir başka rezalet ise şutlar. yani, cidden ea ? herkesin sevdiği ve neredeyse herkesin memnun olduğu kaleci&şut mekaniklerin varken neden şimdi onu kova yaşar moduna bağlarsın ki ? kaleciler aşırı aptalca goller yiyor, yani öyle böyle değil. her türlü aptalca, yani bu oyun skandaldan bir adım geride sadece..

    bir dikkatimi çeken şey ise aşırı hata oluyor. mesela ben üşenmedim saydım 6 tane gol sırf benim adamıma çarpıp girmiş, 3-4 tane gol kendi kaleme attım, ve çoğu golde orta alanda "tuşa fazla basmadığın için" yavaş giden topun kalene doğru geri dönmesiyle oluşuyor. kaleciler genel olarak kötü dedik bir de başka kötülüğünden bahsedelim kaleciler oyun kuramıyor, bildiğin her top rakibe gidiyor yani ben böyle saçmalık harbi görmedim. yazınca bile sinirleniyor insan.

    son büyük rezillik ise penaltılar olmuş. ya bu yenilik deneme işi kadar aptalca bir iş ben dünyada görmedim. arkadaş, sana kim dedi penaltıları değiştir diye ? yani herkesin yaptığı bir şeydi bu niye boka sardırırsın ki ? cidden fıııaaaak yuuu iiiiieeeeeeey.

    hakemlere, tribünlerin o canlılığını yitirmesine falan değinmiyorum bile..
App Store'dan indirin Google Play'den alın