• 2
    sözlükte bir kardeşimiz şöyle bir senaryo yazmış;

    (bkz: #2011426)

    ancak, senaryonun içerisinde bazı tek taraflılıklar sezdim, öyle ki - bruma'nın galatasaray'a gelmediği ve sporting'de kaldığı senaryoda her şey sporting'in lehine sorunsuz biçimde gelişiyor ve bruma sporting'den çıkan diğer tüm yıldızlar gibi arş'a ulaşıp kariyerine pik yaptırıyor,

    gözden kaçırılan ayrıntılar var, misal:

    - bruma'nın galatasaray'a gelmeden hemen önce sporting ile yaşadığı kontrat sıkıntısı, takımdan bonservissiz ayrılma talebi, bu talep sebebiyle kulüp başkanıyla ağız dalaşına varan bir tartışma yaşaması

    - bruma'nın galatasaray'da tam forma bulmaya başladığı dönemlerde bir kupa maçında çapraz bağlarını koparacak bir sakatlık geçirmesi (zeminden kaynaklı değil bruma'nın bileğini fazla kullanmasından kaynaklı bir sakatlık, dolayısıyla aynı şey sporting'de ya da portekiz'deki tarla sahalarda da gerçekleşebilirdi)

    - sporting'in bruma öncesi ve sonrası teknik kadrosundaki radikal değişiklikler, sporting'in "oyuncu alma" eğilimli bir düzene dönmesi

    şimdi, bu faktörleri de hesaba katarak paralel evrende bruma için "galatasaray'a gelmeseydi ne olurdu" başlıklı yeni bir senaryo hazırlıyoruz:

    * bruma, 20 yaş altı dünya kupasında gösterdiği müthiş performans sonucu adını epeyce duyurmuş, scout'ların radarına girmiştir. hızı ve yeteneği sayesinde o dönem chelsea ve manchester united gibi takımlar takiptedir. bruma'nın önünde premier lig'e gitmiş 2 örnek vardır, birisi cristiano ronaldo - ki çalışma ahlakı ve disipliniyle dünyanın gelmiş geçmiş en büyük starlarından birisi olmayı başarmıştır, diğeri ise nani'dir, ki nani, ronaldo kadar yetenekli olabilecekken çalışma ahlakının düşük olması ve disiplinsizliği sebebiyle gerilemiş, manu'da tutunamamış ve son olarak yolu fenerbahçe'ye kadar düşmüştür,

    sporting'de merak, bruma'nın ronaldo mu yoksa nani mi olacağı yönünde tartışmaları da beraberinde getirmiştir. bruma henüz 18 yaşındadır, ve turnuvadaki performansı ile öz güveni tavan yapmıştır, bu öz güven ile ve taliplerinin artışıyla başkan ile kavga eder, başkan "bruma sadece bir oyuncu, biz bu zamana kadar bruma gibi çok oyuncu yetiştirdik, bruma haddini bilmeyi öğrenecek" şeklinde bir açıklama yapar.

    bruma'ya en ciddi tekliflerden birisi galatasaray'dan gelmiştir. ancak galatasaray'dan daha yüksek teklif yapan premier lig takımları da vardır. ancak başkan, premier lig ekiplerini sporting'den önce oyuncuyu ayartmaya çalışmakla suçlar ve galatasaray'a yeşil ışık yakar, lakin galatasaray uzayan süreçten kaynaklanan sebeplerle 2 farklı oyuncu alarak transferi kapatmıştır.

    transferin son günlerinde bruma, menajeri ve başkan arasındaki diyalog kızışınca başkan sinirlenir ve bruma'yı devam eden kontratına mahkum ederek satmaktan vazgeçer. bruma kontratı bitene kadar, en azından 1 transfer sezonu daha sporting'de kalacaktır.

    sezon başlar, başkan, kendisine yapılan saygısızlık sebebiyle bruma'yı kadro dışı bıraktırır. paf takımlarla antrenmanlara çıkan bruma, yine isminden söz ettirecek kadar etkilidir, ancak majör bir turnuvada yer almaması sebebiyle kendisini satın alacak takımlara ulaşacak popülerliği elde etmesi zor görünmektedir.

    sporting, bir futbolcu fabrikası olmasının etkisiyle bruma'nın oynadığı bölgede yeni oyuncular denemektedir. 2014 yılında genç yetenek gelson martins isimli genç sporting'in o sene patlayan yıldızı olmayı başarır. ayrıca takımın başına gelen jorge jesus, bryan ruiz gibi bir yeteneği de transfer ederek sol kanatta bütün kontenjanı doldurmuştur.

    setubal ile oynanan kupa karşılaşmasında şans bulan bruma talihsiz biçimde çapraz bağlarını koparır. bu talihsiz olay, bruma'nın zaten kontrat sebebiyle kaosa dönen futbol kariyerinin iyice erimesine yol açar...

    6 aylık tedavi süreci ve 3-4 ay süren tekrar adaptasyon dönemi sonrasında bruma academica'ya kiralanır. burada yetenekleri doğrultusunda kendisini göstermeyi başararak ispanya'nın las palmas takımına transfer olur. ikinci ligden birinci lige çıkan palmas'ta etkili bir görüntü çizmesine ve küme yükselen takıma katkı sağlamasına rağmen yeni sezonda la liga'ya yükselen ekibin transfer politikası doğrultusunda aldığı oyuncular sebebiyle kendisine çok fazla yer bulamaz ve ülkesine dönme kararı alır.

    bruma halen futbol yaşantısını portekiz birinci liginin alt sıra takımlarından olan cd tondela'da sürdürmektedir.

    paralel deyince, tüm ihtimalleri düşünmek lazım.
    bu da olabilirdi yani...
App Store'dan indirin Google Play'den alın