2016-17 Türkiye Süper Lig 5.Hafta Maçı
20:00 Vodafone Park
2 - 2
  • 95
    bu maçın şu açılardan 34 haftalık periyotta bizim için en önemli maç olduğunu düşünüyorum. şöyle ki, bundan sonraki fikstürümüz ilginç bir şekilde kümelenmiş bence. kolay, zor, normal periyot olarak:

    kolay periyot (inönü'den sonraki 4 maçımız)
    antalya
    g.birliği (d)
    trabzon
    adana (d)

    bu periyodu yenilgisiz ve bir sürpriz olmazsa 10 puanla kapatabileceğimizi düşünüyorum.

    zor periyot
    başakşehir
    fener (d)
    bursa
    kolay periyodun sonrasında 10ncu haftada başlayan ve ligdeki kaderimiz belirleyeceğini düşündüğüm 3 maç. (ki şampiyonluk düğümünün de bu 3 maçın ikinci yarı izdüşümü olan 27-28-29ncu haftalarda çözüleceğini düşünüyorum.) eğer inönü'de kaybetmezsek, başakşehir maçının evimizde olduğunu düşündüğümüzde kadıköy'e namağlup ve lider (ya da liderimsi bir ikincilik) gitme ihtimalimiz yüzde doksan. ilk yarı ve ikinci yarı bu 3'er haftalık periyotlardan 18 puanın 12'sini veya daha fazlasını toplarsak önemli bir avantaj, çünkü beşiktaş'ın bu takımlardan 12'den fazla puan alabileceğini düşünmüyorum. üstüne bir de bizim beşiktaşla aramızdaki maçlarda inönü'de beraberlik + evimizde galibiyet şeklinde 3 puan fark atmamız bu sene şampiyonlukta tek rakibimiz olacakmış gibi gözüken siyah beyazlılara karşı önemli bir avantaj olacaktır. iki maçı da alır da bu farkı 6 yaparsak hem ilk yarı hem ikinci yarı normal periyota büyük ihtimalle lider gireriz, zaten sürekli lider gideriz demektir.

    normal periyot
    kasımpaşa (d)
    g.antep
    osmanlı (d)
    alanya
    konya (d)

    bu periyotta lidersek konumumuzu korumamız, az farkla ikinci isek liderliği almamız çok olası. beşiktaş bu periyotta fener ve bursa ile oynayacak.

    fazla iyimser, hayalperest olmakla suçlayabilirsiniz ama bence tablo bu. fener-trabzon bu sene yarışta yok. beklenmeyen kayıplar elbette olacaktır ama bunlar birbirini götürür, hatta beşiktaş'ın avrupa maçları da hesaba katıldığında bizden fazla beklenmeyen kayıpları olur diye düşünüyorum. şu an için bize lazım olan psikolojik üstünlüğü onların eline vermemek, mümkünse şampiyon takım havasını yıkmak. bu da bu maçtan alınacak 1 ya da 3 puanla gayet mümkün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın