resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 5315
    oyuncu sevgisinden bağımsız olarak konuşacağım; yapılacak hareket vardır; yapılmayacak hareket vardır. yapılacak hareketin yeri ve zamanı da önemlidir; yer ve zaman doğru değilse, doğru hareket bile yanlış hareket olarak değerlendirilir.

    misal veriyorum; hamza tarafından, sahanın en iyi adamı olmasına rağmen oyundan alındığı ve akabinde beraberlik golünü yediğimiz ibb maçından çıkartıldıktan sonra yasin benzer bir hareket yapsa "hırs" diyebilirim ki yasin'i sevmem. şahıstan bağımsız konuşmam bu. her topçu oynamak istemelidir, iyi oynadığı maçta da sahada kalmalıdır. alınırsa, yorgunluk hesaba katılarak fevri hareketler yapılabilir. kimsenin hamza ile uğraşmadığı dönemde bu hareket yapılsa, maç siniridir denebilir.

    öte yandan; 2 haftayı aşkın süredir, advocaat'ı eleştiremeyen, passat basını dahil hemen herkes riekerink'in üzerine oynuyor. florya'da disiplin sorunu var diyen mi istersin, oyuncu değiştiremiyor diyen mi istersin, "kadroyu sneijder mi kuruyor?" veya "sizin yetersiz olduğunuz düşünülüyor, ne diyorsunuz?" gibi anlamsız ve salakça sorular soranlar mı istersin. taraftar jor hocama destek amacıyla pankart açmış, bu anlamsız goygoy ve baskı nedeniyle hocanın üzerine kalkan olmuş durumda. takım süper futbol oynamamış, ama inim inim kapanan rize'yi 2-0 yenmiş, 4 haftada 10 puan toplamış. bu durumda, sahada olup müthiş mücadele etmişsen bile her şeyden evvel zamanlama nedeniyle hareket yersiz; hareket yanlış.

    oyuncu özelinde bakarsak hamit sürekli sakat. hamit, melo'nun sakatlığı dönemi hariç, geldiği günden beri takıma bir katma değer kazandırmamış. senede net 3.4 m euro alan bir topçu olarak hamit, "ne aldın ne verdin" hesabı yapılırsa, mustafa sarp, barış özbek ve umut bulut dahil galatasaray spor kulübü'nün -belki de tarihteki- en kötü sporcusu. buna rağmen -halen öyle ümit ediyorum ki- geçen seneden olan alacaklarının yapılandırılması amacıyla bu sene de kulüpte kalabilmiş.

    galatasaray futbol takımı artık geçen seneki galatasaray futbol takımı değil. hamit de, bayern ve real madrid'de forma giymiş hamit değil. özetle, hamit isminin varlığı rakibe tehdit oluşturmuyor. dolayısıyla hamit, "sakat falan değilse forması garanti" olan bir adam değil. hatta şuna eminim ki, ben dahil bir çok taraftar, maçın son 10 dakikasında hamit yerine ne bileyim birhan, osman, ali, kazım, adı önemsiz x bir genç topçu girsin mi? sorusuna düşünmeden "evet" diyecek.yaz kampına yetişmiş ve antrenmanlara katılıyor olman senin takımda oynayabileceğin anlamına gelmiyor; zira playmaker pozisyonunda bok gibi oynayan ve el freni dediğimiz selçuk bile senin yanında sağlam tempolu topçu olarak kalıyor. 10-15 yıl üst düzey kulüplerde forma giyen hamit'in bunu görmeme, bunu bilmeme ihtimali yok; kimse tatava yapmasın.

    yaptığı hareket hem yer, hem zaman, hem de kişi yönünden yanlış ve ayıp özetle.

    hamit'in tek derdi, son dakikalarda maça girip maç başı ücretini almak. alamayınca da kızıyor. hamit'in derdi para yani. ben jor hocanın yerinde olsam kendisini kadro dışı bırakır bir daha da kadroya almazdım; bıraktılar gerçi ama geri aldılar. bu durumda her maç 18'e alır, 90 dakika ısındırır ve oyuna almam. inşallah jor hocam da benzer bir uygulama yapar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın