• 4662
    divan kurulu toplantısına katılan üyelerinin resminin paylaşılarak "yönetimdekilerin %95'i 10 yıl sonra ölecektir" minvalindeki esprileri hoş karşılamadığım spor kulübüdür. bir kere bu söylem ne espri, ne de bilgi kirliliği. bilgisizlik.

    galatasaray, bir spor kulübü derneğidir ve bu hasebiyle çeşitli kurulları bulunmaktadır.

    genel kurul: bütün üyelerin katılım hakkının bulunduğu, esas karar alma mekanizmasıdır. derneği ilgilendiren her türlü karar bu kurul tarafından alınır. an itibariyle dernek yönetim kurulunu oluşturan dursun özbek ve yönetim kurulunu seçen kurul budur. tıpkı anonim şirket genel kurulu gibi.

    yönetim kurulu: an itibariyle dursun özbek ve görev arkadaşlarıdır.

    divan kurulu: galatasaray spor kulübü derneği tüzüğü'nün 87.30 maddesi uyarınca, sicil kayıtlarına göre kaydı toplam 5 (beş) yıl kapanmamış 25 (yirmi beş) yıllık kıdemlerini kazanmış üyelerin oluşturduğu kuruldur. herhangi bir karar mekanizması değildir. bir dönem süresini dolduran eski başkan ve asbaşkanların yıl kıdemine bakmaksızın doğal üyesi olduğu, yönetim kurulu tarafından bu şahısları da ihtiva eden, kulübün 25 yıllık üyelik deneyimleri bulunan üyelerinden "tavsiye" almasını sağlayan kuruldur. 25 yılını doldurmak demek, 18 yaşında üye olan şahıslar dahil, bir insanın en erken 43 yaşında bu kurulun üyesi olabilmesi anlamına gelmektedir. bir kulüp üyesinin, yönetim kurulunda görev alarak kulübe hizmet vermek dışında ulaşabileceği en yüksek mertebedir.

    takdir sizin olmakla birlikte; bugün çoğu iş adamı olan 45 yaşındaki şahısların, hafta içi takvim yoğunluğunun kurula katılımına izin vermesi pek olası değildir. dolayısıyla, gidilmesi durumunda görülebileceği üzere, çoğu emekli veya şirket yönetimini çocuklarına devretmiş, lise sıralarını birlikte çürüttüğü arkadaşları ve kulüp bünyesinde 30-40 yıl birlikte geçirmesi nedeniyle edindiği arkadaşları ile bir araya gelen insanların kulübün en yaşlı üyeleri olması doğaldır. "10 sene sonra ölecek" denen bu şahıslar, gerek ticari hayatta, gerek kulüp içerisinde en etkin ve kalabalık oldukları dönemde galatasaray'a 4 sene üst üste şampiyonluk ve uefa kupasını getiren yönetimi seçen, yönetimde yer alan, yönetime yardımcı olan şahıslar olduklarından, kanaatimce basit esprilerden daha fazla saygı hak etmektedirler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın