resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 5300
    hamit siseye neden vurdu, neden boyle bir sahne olustu?

    sen "vay serefsiz, bi de trip atiyor" dersin, diyebilirsin. bakis acindir, yorumundur, galatasaray'in kasasindan bosa cikan 3 kurusa dahi ici ciz edecek kadar icten bir taraftar olduguna eminim. canin sagolsun.

    fakat bir de soyle bak.

    bu adam yillardir profesyonelligiyle, futbolla ilgili akilci tavirlariyla nam salmis, zaten en tepe takimlarda oynayip buyuk paralar kazanmis bir oyuncu. gercekten bir macbasina ihtiyaci olmayan, bir macbasi icin bu tripleri yapmayi kendine yediremeyecek kadar karakterli bir adam. sizin hamit'in oldugunu sandiginiz, olmakla sucladiginiz kisi bu sartlarda oyuna girmese de piskin piskin siritir kulubeye yurur, etliye sutluye karismazdi.

    hamit ise sinirinden su sisesine tekme atti.

    ***

    ben o sahnede, hamit suyu tekmelediginde, bilmem kac bin dolarlik macbasisi icin sinirlenen degil, yillardir galatasaray'a yeterince hizmet veremedigi icin mahcubiyet hisseden bir oyuncu goruyorum. tam iki sezonu tamamen sakat gecirdi, simdi hazir oldugunu bildiginde 3-5 dakika oynamak icin can atan bir oyuncu gordum orada. ki bunlari hamit'in ayrilmasi gerektigini dusunup bilecek kadar aklim basmasina ragmen gordum.

    bu noktada is tamamen size kalmis. ben hamit'in elinde olsaydi 4 sene boyunca herseyini bu kulube vermeye hazir oldugundan eminim. hatta elinden geleni verdiginden de eminim. yeterli olmadi, orasi ayri. ama bundan fazlasini kimseden isteyemezsiniz. malesef oyle, ama galatasaraylilik bunu gerektiriyor: eger bir kisi elinden geleni yapmissa elini sikar, tesekkur edersiniz. tipki linderoth'da oldugu gibi, ayrilmadan once artik kosamaz hale gelen nonda gibi, hamit'in de elinden geleni yaptigina inaniyorum. sakatlik oyuncunun elinde olan bir durum degil. hamit eger sakatlik problemi olmasa sahada her seyini veren, takimina aidiyeti olan bir futbolcu. yani bir donk gibi vurdumduymaz degil, bir servet cetin gibi takima sabotaji yok. hamit sakatligini gizlemiyor, sakatlik numarasi yapmiyor, takimdan gonderilmek istemesine ragmen kalmakta diretmiyor. bir gokhan zan, bir tarik camdal durumu da yok yani. kendisine bir kontrat verildi ve kabul etti, daha sonra alacaklarina karsilik bir sezon daha uzatildi. burada hamit'in bir yanlisi oldugunu dusunmuyorum, kontratindaki parayi kazanmasi onun hakki. belki begenmeyeceksiniz ama bu is boyle, o kontrattaki para hamit'in rizki. eger bu sizi sinirlendiriyorsa bu gercekten hamit'in sucu degil, sucu o parayi hamit'e verende arayin, duzende arayin. bulamazsaniz hamit yarin gider, memet gelir 5 milyon alir, memet gider baskasi gelir 10 milyon alir.

    ***

    son bir ek olarak, yine romantiklik, yine saflik belki...

    galatasaray metin oktay'i kaybetti genc yasta.
    simdi hakan sukur'u kaybetti galatasaray, sacmasapan politik islere.
    fatih terim'i de kaybetti, belki terim kendi kaybetti, belki biz onu kaybettik, tartisilir...

    galatasaray cok onemli karakterleri kaybediyor. hamit'i tabi ki ayni kefeye koymuyorum, ama bu kadar kotu, tatsiz kaybedilecek bir karakter olmadigini da biliyorum.
    futbolcu olarak sozlesmesi yarin feshedilse uzulmem, ama bir galatasarayli olarak bu denli yanlis anlasilmasina, bu sekilde hatirlanmasina icim burulur.

    size de tavsiyem insanlara biraz daha iyi niyetle bakin.
    gece gece uzun olduysa da kusuruma bakmayin. saygilar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın