• 42
    net yorum yapabilmek adına 4. haftanın bitmesini bekledim ve artık alenen her takımın eksileri de artıları da gözükmekte. öncelikle şunu belirteyim, son 20 senenin en çekişmeli süper liglerinden biri olacağına şüphem yok. neden bu kanıya vardığımı da belirteyim çünkü uzun bir aradan sonra anadolu külüplerinin müthiş bir dizayn, yapılanma ve sistemle mücadele ettiklerini görüyoruz. bunun ilk sinyallerini geçtiğimiz sezon alsak da bu sezon çekişme ve kalite açısından zirve noktalardan biri olacaktır.

    benim en çok beğendiğim takımlar: galatasaray, beşiktaş, başakşehir, osmalıspor, konyaspor ve özel bir tebriği gerek gördüğüm karabükspor.

    son yılların teknik direktör bazında da en kaliteli sezonlarından birini yaşıyoruz: jan olde rikerink, igor tudor, abdullah avcı, şenol güneş, mustafa reşit akçay, aykut kocaman gibi takımlarına imza atmış, belli bir sistemi olan ve bu sistemi takımlarına entegre edebilmeyi başarmış teknik adamlar var. bunların yanında hamza hamzaoğlu, advoocat, ersun yanal, tolunay kafkas, hikmet karaman gibi baş altı teknik adamların da olduğu bir lige sahibiz.

    gelelim çok beğendiğim ve takdir ettiğim karabükspor takımına. daha ilk maçlarında 118 km koşacak kadar başarılı bir kamp dönemi geçirdikleri aşikar. kulübede hiç oturmayan, sürekli takımını ateşleyen bir igor tudor var. kadro kalitesi aman aman olmamasına rağmen gerek gol yollarında etkili oluşları gerek savunmadaki başarılı performansları ile daha şimdiden dikkatleri çektiler. ligin en dirençli takımı olarak tanımlayabilirim karabük takımını. kapandıklarında kilidi aşabilecek takım sayısı çok çok az. bunun yanında gözüne kestirdikleri anadolu külüplerini de 3'lük 4'lük yapabilecek potansiyele sahipler. karabük takımının başakşehir, osmanlı, beşiktaş ve galataaray dışında yenilgi göreceğini tahmin etmiyorum. lig bitimindeki konumlarına ilişkin tahminim ise ligi ilk 5'te bitirecekleri yönünde. başarılar igor tudor ve takımı...

    başakşehir : 3.lüğün en büyük favorisi konumundalar ki olacaklardır da. avrupai bir sistem oturttular, kadroları çok kaliteli. istikrarlı bir teknik direktörleri var ve başarıya aç bir kulüpler. tüm bunların ışığında güzel günler göreceklerini şimdiden tahmin edebiliyorum. puan kayıpları muhakkak yaşayacaklar, önemli olan bu kayıplar geldiğinde morallerinin düşmemesidir. beşiktaş ve galatasaray'a sıkıntı çıkartabilecekler mi onu zamanla görürürüz artık.

    konyaspor: yine ilk 5'te olması muhtemel takımlardan biri. donetsk maçında çok eleştirildi bu takım ama futbolda bazen haddini bilmek gerekir. inter 2010'da haddini bilerek oynamasaydı şampiyonlar ligini kazanamazdı. konyaspor o açıdan bana göre çok da başarılı bir performans göstermiştir donetsk maçında. özellikle alan parselizasyonu ve savunma yapıların dikkat ettim. inanılmaz bir sistemler var. avrupa'da sayılıdır bu kadar sistematik savunma yapacak ve taktiğe bağlı kalacak takım. bu avrupai sistem için de aykut kocaman'ı tebrik etmek gerek. tabiri caizse taş gibi takım yarattı. en uçtaki oyuncusundan stoperine kadar koşan mücadele eden oyunculardan kurulular. eh haliyle bu ligte çok koşan takım zaten maça 1-0 önde başlıyor çünkü ligin yarısının 65. dk'dan sonra pili bitip bir saha ortasında çay-kahve içmedikleri kalıyor.

    güçlü gördüğüm anadolu takımlarını tekrar belirteyim: konyaspor, başakşehir, osmanlıspor, karabükspor, gençlerbirliği, bursaspor, akhisar.

    bu sene en önemli farklardan biri lige yeni çıkan takımların da etkili takımlar oluşu. en bariz etken, adana, alanya ve karabük takımlarının üçünde de hızlı, uçan kanat oyuncuları var ve bu etken haddinden çok puan almalarına vesile olacaktır. özellikle büyük takımlara karşı puan kazanmalarını bekliyorum yeni çıkanların.

    antalya, kasımpaşaspor ve gaziantepspor ise benim gözümde düşecek takımlardır. herkes kayseri düşer diye tahminde bulunmuş ama kayseri resmen taş gibi takım. ilk 10'u zorlarlar diye düşünüyorum. açıkçası ben de hakan kutlu ile anlaştıklarında bu takım düşer demiştim ama iddialı bir oyun oynuyorlar. özellikle nakoulma ve welliton fark yaratan artı puan kazandıracak isimler. ben potada olacaklarını düşünmüyorum.

    ilk 10 sıra içinse tahminim şu yönde:

    1) galatasaray
    2) beşiktaş
    3) başakşehir
    4) konyaspor
    5) karabükspor
    6) osmanlıspor
    7) fenerbahçe
    8) bursaspor
    9) gençlerbirliği
    10) akhisarspor veya trabzonspor
App Store'dan indirin Google Play'den alın