• 383
    galatasaray gibi beyoğlu ilçesi sınırlarında olan, kasımpaşa semtinin (aynı semtte stadı olan) süper ligte mücadele eden futbol takımı.
    galatasaray'ın kasımpaşa ile oynanan maçları bir nevi beyoğlu derbisidir bu açıdan.
    recep tayyip erdoğanın bu semtten çıkıp bu futbol takımında oynaması sayesinde desteklenmiş, son 15-20 senede, amatörden süper lige çıkmış takımdır. yaşı tutmayanlar için söyleyelim , zamanında karagümrükle kanlı bıçaklı taraftar kavgaları yapıp, çamur toprak sahada oynayan bir amatör küme takımıydı kasımpaşa. gerek hacıhüsrev'e yakınlığı, gerekse de demografik karışıklığı sebebiyle içinde, semt ve taraftar olarak , hep suç ve şiddet öğelerini barındırmıştır.

    hem fiziksel lokasyon, hem de eğitim, kalite ve felsefe olarak aynı semtte galatasaray'ın altında(kelimenin iki anlamı ile) olduğu için, galatasaray armasına karşı büyük bir nefret ,on yıllardan beri, dna'sına işlemiş bir klüptür. karşıyaka ve fener ile geçmişte galatasaray'a karşı ittifakları bile olmuştur. onun için neden galatasaray'a karşı oynuyorlar, fenerbahçe'ye teslim oluyorlar demeyiniz, sebebi geçmişe dayanır. en hafif tabiriyle ilçe rekabeti.. ama gene de hasan kaçan, abdullah avcı gibi koyu galatasaray sempatizanları yetişmiştir bu semtte, ama bunların dahi hayata bakış açısı galatasaray'ınki ile farklılık göstermiştir.

    rte'ye yakın olmak için , habertürk sahibi turgay ciner'in ve üç büyük klübün eski işadamı yöneticilerinin (bizden şardan var) , klübü devralmasıyla, klüp toparlanmış, fakat yeni gelenler ile semtin taraftarlarının yıldızı barışmamıştır. sevilmeyen bir klüp ve semt olduğu için yeni taraftarda devşirememiştir. kemerburgaz'da , kemerburgaz gençlerinin sahip olduğu tesislere konarak, yerel halkın tepkisini çekmiştir. dolayısıyla gittiği her yerde sevilmeme ve nefret edilme alışkanlığını korumuştur. beyoğlu sınırları içerisinde bazı park yerlerinin ve kamu mallarından elde edilen gelirler klübe akmasına rağmen, artık gelir-gider dengesi 1. ligte kalmak için yeterli değildir. rte'nin saray ile birlikte daha çok ankara'da kalması ile -gözden/ gönülden- ırak olmuştur. galatasaray'ın son 3-5 yılda yaptığı transfer kıyaklarını bir de bu açıdan okumak lazım. sonuçta galatasaray'ın devlet kurumları tarafından kıskaça alınabildiğini unutmamak gerekir.

    muhtemelen önümüzdeki yıllarda süper lig-1.lig arasında bir asansör dönemi yaşayacaktır. ama esas düşüş, muhtemelen, daha sonra olacaktır. varlıkları rte'nin siyasal iktidarı ile düz orantılı olup, türkiye'de güçe paralel linç kültürüne göre , rte sonrasında, günah keçisi ilan edilmesi yüksek ihtimaldedir ne yazık ki..
App Store'dan indirin Google Play'den alın