• 1
    ben bu başlığı açmaya çalışırken şöyle bir ibare çıktı:

    -"böyle bir şey yok. ama aşağıda olabilir.
    mesela:
    (bkz: fenerbahçe'nin küme düşmesi)"

    lan zaten ben de onu diyorum, böyle bir şey yok, ama aşağıdaysan olabilir pek tabi ki de...
    demiyorum ki fenerbahçe küme düşüyor, "olsa nasıl olur?" diyorum...

    geçmişte fenerbahçe'nin küme düşürülmesi mevzu bahis oldu, edilgen bir cümle yapısı, sebebi?3 temmuz 2011 şike soruşturması ve akabinde fenerbahçe'nin farklı farklı mecralarda defalarca şikeden hüküm giymesi. sonrasında bir şekilde siyasi oyunlarla yeniden yargılama sonucu "delillerin toplanma biçiminin usülsüz olduğu ve davanın şeklen uygunsuzluğu sebebiyle takipsizliğe dönüştü.

    ancak bizim konuşacağımız "düşürülme" değil "düşme" olması...
    hayır ben başlığı hazır tutayım da, malum parsellemek lazım yarın bir gün böyle bir durum söz konusu olursa "ehi ehi ben açmıştım" diyeyim.

    şaka bir yana, bunca senedir sözlükte olmama rağmen bu başlığı şimdi açmanın aklıma gelme sebebi mevcut durum oldu aslında. ha tabi;

    "abi daha 4'üncü hafta maçını oynamadı adamlar ne küme düşmesi?" diye soran arkadaşlar olacaktır.

    iyi de biz geçen sene ya da 2011 şike senesinde düşme hattından 7-8 sıra yukarıda ligi tamamlarken adamlar "galatasaray kümeye" goygoyu yapmıyorlar mıydı? bizim neyimiz eksik? biz goygoy yapamaz mıyız?

    yapıyorum anasını satiym... al işte... goy goy...

    - 2016-2017 futbol sezonu çok çetin başladı. beşiktaş, oturmuş sistemiyle, önemli oyuncularını * * kaybetmiş olmasına rağmen yerlerini iyi oyuncularla doldurarak sezona iyi bir giriş yaptı. 4 maçta 10 puan ve oynadıkları güzel futbolla şampiyonluğun en önemli favorisi konumundalar. en büyük şansları da kesinlikle her zaman olduğu gibi şenol güneş faktörü. şenol güneş bir "winner" değil belki ama bir "ruler" hoca...

    - galatasaray geçen sezon aslında çok kötü olmayan kadrosuna rağmen çok kötü yönetilmesinin ve teknik adam değişikliklerinin etkisiyle berbat bir lig sezonu yaşadı. ayrıca avrupa'dan men cezası aldı. ancak bu motivasyonla türkiye kupası ve süper kupa şampiyonluğu yaşadı. takımın başında geçen sezonu tamamlayan riekerink kaldı, çok yerinde takviyelerle takım ayağa kaldırıldı, 4 maçta 10 puanla galatasaray lige odaklanmış ve avrupa'da olmamanın etkisiyle avantajlı konumda.

    - fenerbahçe ciddi bir çöküşte. geçen sene 70 milyon euro harcanarak takıma katılan spekteküler futbolcular van persie, nani gibi isimler katkı sağlayamayınca para çöp oldu. üstüne bir de geçen senenin hocası pereira, bu senenin başına kadar tutulup saçma bir zamanlamayla kovulunca takım tepe taklak oldu. kadrolarında 10 numara yok, gerçek manada tek ön libero mehmet topal, kadro mühendisliği inanılmaz başarısız ve 2-3 oyuncu haricinde takım bilinci olan oyuncu yok. bunun üstüne ilk 3 haftada alınan 1 puan ile ligin 17'inci sırasında sarı lacivertliler.

    buraya kadarki durum normal, yani olabilecek bir lig başlangıcı, ancak;

    - bu sene anadolu takımları inanılmaz dirençli... başta osmanlıspor olmak üzere, konyaspor, bursaspor, başakşehir korkunç rekabetçi ekipler oldular.

    - buna ek olarak ligin yeni ekibi karabükspor igor tudor'la müthiş bir ivme yakaladı, yine yeni ekiplerden alanyaspor'un beklenmedik bir çıkışı var. gençlerbirliği ibrahim üzülmez ile yakaladığı ivmeyi devam ettiriyor. trabzonspor çok kötü bir lig başlangıcı yapmasına rağmen kadrosu ve hocasıyla ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir ekip. antalyaspor ışık vermese de eto faktörü halen mevcut.

    yani özetle ligimizin be seneki şampiyonluk yarışı hiç kolay olmayacak. ligde 3 büyükler haricinde 7-8 tane dişli takım mevcut.

    haliyle ekmek aslanın ağzında. ilk 3 haftada 8 puan bırakan fenerbahçe, bu zor ekiplerden başakşehir, bursa ve kayseriyle karşılaşıp hezimeti yaşadı ve ivme aşağı yönlü...

    bu da demek oluyor ki bu sene küme düşme hattının puan seviyesi hiç de düşük olmayacak. ben 40 puan seviyesinde bir küme düşme hattı bekliyorum.

    açıkçası bu sene fenerbahçe'nin yaşadığı kaosu atlatacağı hepimizce malum. ancak ya atlatamazlarsa?
    fenerbahçe taraftarı ilk kez "aziz yıldırım istifa yürüyüşü" düzenliyor.

    mevcut durumda, aziz yıldırım'ın yönetim kaosu yaşaması, takımın hocasının güven vermemesi, kadronun ciddi anlamda kötü kurgulanması, morallerin yerde olması falan derken...

    fenerbahçe bir küme düşse?

    çok büyük keyif olmaz mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın