• 10
    lig tv'nin haberine göre fenerbahçe volkan, van der wiel-skrtel-kjaer-hasan ali, souza-topal-alper, lens-sow-volkan şen il on biri ile sahaya çıkacakmış.

    kasımpaşa helva gibi bir takım ve de kendilerinden hiçbir beklentim yok fakat fenerbahçe'nin kadrosu da hiç iç açıcı gözükmüyor. deplasmandaki zorya maçında şener oynamıştı ve van der wiel'den de henüz randıman alınabilmiş değil. gökhan gönül sonrası sağda arayış sürüyor... skrtel de savunmaya ağırlığını-mesela bir bruno alves gibi-henüz koyabilmiş değil.

    orta sahaya bakacak olursak yamalı bohça görüntüsü hemen göze çarpacaktır. iki aynı tip ön liberonun önünde merkezi orta saha ile üçlü tamamlanmış. oysa alper yaratıcı olmaktan ziyade delici bir futbolcu. bu yüzden de orta sahadan kanatlara kaydı fakat oyun kurucu görevi için gerekli meziyetlere sahip değil. mesela topal ile birlikte geri ikiliyi oluşturup önlerinde gerçek bir on numara olsaydı bizdeki tolga ciğerci rolüne bürünebilirdi ama fenerbahçe'nin orta dahadaki bariz eksikliği buna mani oluyor.

    lens de henüz yeterince süre alamadı ve de alışma sürecinde. tek temennim geçen sezonun markovic'inden hallice bir performans sergilemesi fakat şu an için kapalı bir kutu. volkan şen doğruya doğru şu an cidden çok iyi bir kanat oyuncusu fakat hem son vuruşlardaki beceriksizliği, hem de biraz şanssızlığı skora direkt etki etmesine mani oldu. bu maçta bir "kilit açma" olursa şahsen volkan şen'den beklerim... sow'u da aradan geçen bir sezonda biraz daha hantal buldum. zannediyorum ki hem bu yüzden, hem de elde hazır üst düzey golcü olmadığı için sol açık yerine ileride kendisine şans veriliyor. bitiriciliği ise ne alemde açıkçası henüz yeterince izleyemedik...

    kasımpaşalı oyuncuların şayet rıza çalımbay ile sorunları vardıysa yeni hocaları ile biraz daha kıpırdanacaklarını düşünüyorum. her ne kadar vasat bir kadroya sahip olsalar da aslında ilk üç haftaki performansları o kadar da kötü olarak tanımlanamaz. bu konuda gerçekten iddialıyım, ki rıza çalımbay'ın maç sonrası basın toplantıları da genelde hep bunu vurgulamakla geçmişti... çeşitli sebeplerden ötürü kötü bir başlangıç yapan takıma bu kimlik yapışırsa sezon berbat geçer fakat olur da bunu üstlerinden atarsa o zaman yükselirler. kasımpaşa tam olarak bu ayrımda... elbette eksikleri var fakat lig sonuncusu olacak kadar da kötü olmadıkları gibi o kadar berbat bir performans da gösterdiler diyemeyiz. bu yüzden de maçı dikkatle takip etmek lazım; hem kadro ve taktik, hem de oyuncuların reaksiyonu açısından... fenerbahçe maçından daha iyi bir çıkış maçı herhalde ancak diğer büyük takımlara karşı olur. genel reaksiyon bakımından fenerbahçe ise berbat durumda. bu yüzden de eğer ki bu önemli bir faktörse sadece bu açıdan ibre biraz kasımpaşa'dan yana.

    (bkz: kısfmet)
App Store'dan indirin Google Play'den alın