• 1491
    çok takip etmiyorum bu takımı. takip etmem için sezon içerisinde galatasaray'a rakip hale gelmeleri gerekiyor genelde...

    ama sezon başından beri genç oyuncular ve scout transferleri ile önemli bir yatırım yaptılar. ellerinde superlig'de başarılı olmanın formülüne sahip hocalardan biri var. bence zaman lazım trabzonspor'a.

    zaten kimse kendilerinden bir sezon içerisinde şampiyonluk beklemiyor. özellikle beşiktaş gibi 4 sezonluk bir proje takımı varken ortada, öyle bir anda şampiyonluk yaşamak da kolay değil. adamları gözümde fazla büyüttüğümden değil de ligimizdeki takımlar çok kötü yönetiliyor, ondan...

    en azından ilk yarı sonuna kadar süre vermek lazım. yeni ve genç bir kadroları var. zamanla bir şablon oluşturacaklardır. hep her şey bir anda olsun istiyoruz. karadeniz insanı ise bunu en çok yapan sosyal kitlemiz herhalde.

    eğer sezonu orta sıralarda ama iyi futbol oynayan bir takımla kapayabilirlerse büyük kazanç elde ederler. her takımın hazır hale gelmek için 2 sezona ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. önümüzdeki sezon eldeki iskelete akıllı takviyelerle onlar da zirveye oynayabilir.

    ligimiz gerçekten çok ama çok vasat. başarı bütçe meselesi değil. akıllı hareket eden her yönetim yönettiği takımı ortalama bir bütçeyle 2 sezonda şampiyonluk potasına sokabilir. avrupa'da dörtte birimiz bütçeyle oynayan takımlar senelerdir ülkemizde barcelona topçusunun sahip olmadığı sükseye sahip isimleri madara ediyor... çünkü sistematik ve doğru yönetiliyorlar. oyuncularının iş ahlakı yüksek ve sürekli futbolun gereklerini yapan takımlarla karşılaştıkları için rekabet nedeniyle avantajları var.

    ama işte bunu lige taşımak istesen bile en büyük sorun, lazım olan iki senenin avrupa'da kısa bir zamanı ifade etmesine rağmen bizde çok ama çok uzun bir zamana denk gelmesi. değil 2 sene, 2 ay beklemiyoruz amk yeni kadroları, teknik adamları. ben size söyleyeyim türkiye'deki 2 sene avrupa'daki bir asırdan uzun. o nedenle de sürekli yerimizde sayıyoruz. taş üzerine taş koymuyoruz, mevcut olanı da yıkıyoruz. hep sıfırdan ama vasıfsız, plansız şekilde başlıyoruz. bence üretime böyle bir sabır sadece futbol değil, ülke açısından mental devrim olur. umarım bunu yapan her takım da şampiyon olur.

    sözü galatasaray'a getireyim. hoca çok doğru işler yapıyor. trabzonspor'un ersun yanal'la ne yapacağı sikimde değil ama biz hocaya o sabrı gösterelim. gösterirsek eminim herkes sonunda riekerink bey der!
App Store'dan indirin Google Play'den alın