2016-17 Türkiye Süper Lig 4.Hafta Maçı
20:30 Türk Telekom Arena
2 - 0
  • 173
    takimda gozle gorulur bir istek ve arzu artisi var, ama malesef sadece bu kadar goruntu verdik. uzun zaman sonra bu kadar kalabalik bir tribun onunde oynanan macta, ele gune karsi gozdagi verecek, akici bir futbol bekliyorduk, erken gelen sahane gole ragmen mac boyu topa sahip oldugumuzda 2 yildir hastalik gibi ustumuze bulasan uyuz futbola donduk. kendi adima sezon icin gerekli hirsi goremedim takimda ve hocada. bu oyunu kabul etmiyorum ben, top bizdeyken birbirine bakan oyunculari kabul edemiyorum, hocanin bilgisayar oyunu oynar gibi maci baslatip oturmasini kabul edemiyorum.

    basketbol takimi gibi bruma'nin topu alip tek basina rakip savunmanin ustune gittigi bir hucum plani olmamali sampiyonluga oynayacak takimda. topu kaybettigimiz anlarda baskimiz cok iyiydi mac boyu, hakikaten iyi pres yaptik, eren'i bile kac kez gerilere kosup yerlerde kayip rakibi rahatsiz etti, bunlar harika. fakat topu alinca yan pas geri pas olayi tamamen bozuyor. tempo yapamayiz bu sekilde olursa, ve yine gecen seneki gibi deplasmanlarda rahat rahat veririz maclari. hayir pas oyununa yatkin oyuncularimiz olmasa yine anlayacagim, ama sneijder'in onderlik ettigi pas oyununda carole, bruma, eren, yasin ve bazen selcuk guzel organizasyonlar yaratabilen oyuncular normal sartlarda. ama topu asiri yavas cevirmek ve dikine gidememek tamamen bozuyor. yani durur pozisyonda ayagina top atarsan, ne yasin ne selcuk ne carole ileri tasiyabilir takimi. selcuk zaten atletiklikten olabildigince uzak bir orta saha, bunu kaldiramiyoruz sneijder ile beraber oynayinca. garibim tolga orumcek ayaklariyla rakibe uzaniyor, donen toplari kovaliyor , zaman zaman da sadece o ileri top suruyor, ama verdigi mucadele sonucunda kilit pas veya sut yapabilecek enerjisi kalmiyor. burada sneijder ve selcuk'tan sifira yakin katki gelince uyuz uyuz bir hucum oyunu cikiyor ortaya.

    bruma etkili oynamasina ragmen, uzun vadede hepimiz homurdanacagiz bu oyun tarzina, kabul edelim. genc yildiz adayimiz kendisi, ben de sahsen kendisini savunanlardanim, ama mac kotu sonuclandiginda su oyun tarzina ilimli yaklasilmayacak malesef. cocugun da sucu yok, zira dedigim gibi onun cikislari olmasa hic pozisyona giremeyecegiz, rakibi zorlayamayacagiz. diger hucum oyuncularimizin da yaratici isler yapmasi lazim ki, bruma'yi da bu konuda biraz yontalim. nerede pas verilir, nerede sut cekilir, nerede verkaca girilir ogrenmesi lazim, arkadaslari lutfedip yardimci olursa.

    eren derdiyok ise uzun zaman sonra gercek bir forvet nedir, ne yapari gosterdi bize. 2 sahane gol, muthis hucum pres, muthis mucadele ve istek. umarim boyle devam eder nazar degmeden.

    son olarak riekerink bey, taraftarin sevgisi saygisi destegi, rijkaard'dan prandelli'den mancini'den iyi. allah askina su firsati tepme, hevesimizi kursagimizda birakma. senden muthis taktisyenlikler, olaganustu seyler de beklenmiyor. en basitinden su oyuncu degisiklikleri konusunda, eski usul tribunden tezahurat mi edilsin oyuna girmesi gereken oyuncular icin. herkesin gordugu seyleri yapsan yetecek, el birligiyle takimimizi istenen yere getirecegiz. mac iyi gitse bile, uzun vadede illaki kullanacagin josue, cavanda, sinan gibi adamlari takimla beraber oynatman sart. hakikaten su goruntude devam ettigin takdirde deplasmanlarda kaybedip gecen seneden farkli olmayacagimizi ongormek icin cok bilmeye gerek yok, az daha gayret hocam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın