resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 11710
    artık takımımıza eskisi gibi fayda sağlayamayan, sakat olduğu ve ameliyat olmadığı için yeterince tempo yapamayan, depar atamayan, idareten oynayan 10 numaramız.

    bonuslarla beraber yıllık 5 milyon euro'ya yakın bir para veriyoruz bu arkadaşa.
    5 milyon euro diyorum!

    geçen sezon idare ederek oynamıştı. eğer iddialar doğru ise sezon sonu ameliyat olur demiştim kendi kendime, hatta ameliyat falan olmayınca da sevinmiştim sakat değil herhalde diye...
    ama ilk 3 maçtaki etkisiz sneijder'i görünce yine hayal kırıklığı yaşadım. akhisar maçı'nı ayrı tutarsak diğer iki maçta istekli fakat etkili değildi.

    ilk 3 maç sonucunda snejder'in istatistiklerine şöyle bir bakalım;

    3 maç (90+90+90 dakika)
    0 gol, 1 asist
    maç başına 3,3 şut çekmiş, maç başına 1,3 isabetli şut (yani 3 maçta toplam 4 isabetli şut çekmiş)
    %82 pas isabet oranı yakalamış, maç başına ortalama 52 başarılı pas (bunların çok azı pozisyona girebileceğimiz gollük paslar)
    maç başına 0,3 dribling (sneijder'in bunu çok az yaptığını biliyoruz, ama dikine dribling yapmasına ihtiyacımız olduğu bir gerçek, bu oran çok az)
    ikili mücadelelerin %56'sını kazanmış, (eh işte fena değil)
    maç başına 2,3 isabetli orta yapmış (sol kanada sık sık kaydığı için, topu ceza sahasına bu ortalar ile aktarıyor, fena bir istatistik değil)
    maç başına top kapma 0, hava topu kapma 0 (yazıyla sıfır - (bkz: takım savunması)

    son istatistiğe dikkat çekmek istiyorum. takım savunmamızdaki zaafiyetin en önemli etkenlerinden biri de sneijder. selçuk'u hepimiz konuşuyoruz zaten, selçuk ile ilgili yazımda da bu var ( bkz: #2024008 ) ama sneijder'i de konuşmak lazım.

    sözün özü, snejder bize 5 milyon euroluk performansı sunmuyor, dolayısıyla takım savunması, takım direnci ve takım kalite seviyesinin yükselmesi için daha etkin, daha kaliteli, daha genç oyunculara ihtiyacımız var. sneijder'in bize sağlayabileceği en büyük fayda, bize güzel bir bonservis bedeli kazandırarak devre arasında takımdan ayrılması olur.

    tabii ki sneijder'in kaderi de kendi ellerinde, tıpkı selçuk gibi. devre arası transfer dönemine kadar 13 maç var. sadece 13 maç. bu 13 maçta sneijder ya 5 milyon euroluk futbolcu gibi oynamalı, ya da gitmeli. hem bu sayede kendisine ödediğimiz yıllık 5 milyon euro'dan kurtuluruz, hem de kendisinden eğer avrupa'ya giderse en az 7,5 milyon euro bonservis kazanırız, eğer çin'e giderse daha da yüksek bir bonservis bedeli kazanabiliriz. yok doğru düzgün oynayacaksa, kendi seviyesinde, 5 milyon euro'luk futbolcu gibi oynayacaksa sneijder zaten sevilen bir oyuncu, sorun yok... işte bu sebeple;

    son 13 maç...
    sadece 13 maç...
App Store'dan indirin Google Play'den alın