resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U19
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 8821
    altyapıda, yaş gruplarında hatta milli takımın yaş gruplarında sağ açık, orta saha hatta hücuma yönelik orta saha gibi mevkilerde oynayan abimiz. 2002 yaz kampı sırasında "yeni emre" diye manşetlere çıkarılmıştı sırf bu yüzden. 2002-2003 sezonunun bingöl depremi nedeniyle siyah formayla oynadığımız, fatih terim'in kafası yarık şekilde tamamladığı trabzon deplasmanında son dakikalarda oyuna girerek 1. ligde ilk defa forma giymiş oldu. sezon sonunda yıkılacağı söylenen ali sami yen'de, bir önceki hafta inönü'de -sergen attı şampiyonluk geldi- sıralamanın belli olmasından sonra romantik bir veda maçı havasında geçen ve ilk 11'in neredeyse tamamen gençlerden oluştuğu maçta ilk defa 11 oynamış oldu. ertesi sezon başında vasat ve kısır kadroda, tabi o kadroya kıyasla, ciddi bir hücum katkısı vererek yıldızını parlattı. sezon sonunda takımı devralan hagi tarafından sağ beke çekildi.

    2004 yazından itibaren uzunca bir dönem orhan ak, uğur uçar, cihan haspolatlı gibi isimlerle sağ bekte forma savaşı vermeye başladı. 4 sezon boyunca rotasyonda yer bulmaya çalışması ve de "galatasaraylı" olması taraftarın gözündeki kredisini tutumlu bir şekilde harcamasına yardımcı oldu. kadronun özellikle sağ tarafının boşaldığı 2008-2009 sezonunda alternatifsiz olarak çıktığı maçlardaki performanslarıyla yavaş yavaş kendisi hakkındaki "acaba"ları ortadan kaldırdı. artık katıksız bir saatli bomba ve tüm türk futbolseverler için bir taşak oğlanı idi.

    bir defans oyuncusu için fazlasıyla fundamental fukarası, bir sağ açık içinse ziyadesiyle orta özürlüsü bir tiplemedir. arada sırada attığı ender uzun paslarla gol attırmışlığı, slalom golleri falan olsa da top ayağına geldiği zaman saçmalama ihtimali çok çok daha fazladır. bütün bu eksikliklerine rağmen yaklaşık 15 senedir hem galatasaray'da hem de türk milli takımında forma giymeye devam etmekte olan bir acayip adamdır.

    yüzüncü yılda sami yen'de necati ateş'in golüyle kazanılan fenerbahçe derbisinde hayatının en iyi 3-4 topundan birini oynamıştır. 2009'da tüm stadın bir ağızdan "vur" diye inlediği pozisyonda bordo'ya 25 kişinin bacağına çarpan şutla attığı gol vardır mesela. 2013'teki efsane real madrid maçında fark yaratan, oyuna girişinin ardından real madrid'in sol tarafını sersemletmiştir örneğin. kariyerinin zirvesi ise euro 2008 yarı finalinde philip lahm'a bacak arasından çalım atıp semih'e gol attırdığı pozisyondur.

    sıçıp batırdığı maçları yazmaya ise ömür yetmez... herşeye rağmen galatasaraylı oluşunun, altyapı geçmişinin ve iyi niyetinin hatırına iyimser yaklaşmaya çalışsam da yetersiz bir adamdır malesef. oyun bilgisi gerektiren defansif anlamda kendisini 15 senedir bir arpa boyu geliştirememiş olması, kariyerinin başlarındaki şut atabilme yeteneğini yavaş yavaş nadasa kaldırması, süper ligde kendisine iyi kötü iş yaptıracak olan süratini bile kullanmayı bir türlü öğrenememiş olması ilk akla gelen eksileri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın