• 83
    kayseri karabuk gibi cigerli bir takim degil, bunu fener maclarinda gorduk. butun alanlari kapatip rakibine oyun oynatmayacak bir takim hic degil bunu da fener macinda gorduk. ancak kesik kesik cok tehlikeli ataklar gelistirebiliyorlar. ozellikle yan toplarda cok cok dikkat edilmeleri gerek bu onemli. defansimizin yan top zaafiyeti dusunuldugunde muslera'yi caresiz birakacak kafa vuruslari yapmalarina izin verirsek canimiz cok yanar simdiden soyleyeyim. ancak soyle bir zaafiyetleri var, baski yer yemez tirsip kapaniyorlar. hem de ne kapanma, 10 kisilik fenerbahce dogru duzgun bise oynamadan azicik hirsla bunlari 30 metreye hapsetti 2 hafta once. takim halinde defanslari da iyi olmadigi icin bu kapanmalarda gol yemeye inanilmaz musait oluyorlar. iyi ayarlanmis bir tek pasla butun konstrasyonlari ve savunma duzenleri yerle bir oluyor ve kaosa acik hale geliyorlar. asla akhisar gibi cok adamla hucuma cikmiyorlar, kontradan baska taktikle ugrasmiyorlar. kaleciden ya da defanstan donen toplari takip edemiyorlar. bunlar eksileri. artilarina gelirsek, yukarida da yazdigim gibi yan toplarda iyiler. bosluk buldular mi affetmiyorlar. welliton ve nakoulma ikilisiyle cift forvet cikarlarsa mutlaka orta sahalarini sahadan silmeliyiz. eger orta sahalari rahat oynarsa ve bu iki adama top tasiyip pozisyon hazirlarsa basimiza is aliriz. kesik kesik de olsa kontraya cikiyorlar fener dikkat etmeyip kucumsedigi icin 2 puan birakti 2 hafta once.

    tahminim selcuk inan oynayacaktir. de jong oynarsa selcuk'u degil tolga'yi kesecektir cunku yonetimden tutunda taraftarlarin buyuk kismina kadar azimsanamayacak bir kitle hala selcuk inan'in arkasinda. selcuk oynayacagi icin yine sahaya bir kisi eksik cikacagiz. yine kalan 10 kisiye selcuk beyin eksiklerini kapatma gorevi dusecek. dolayisiyla orta sahayi domine etmemizi zor goruyorum. sinan yerine josue'nin oynamasi taraftariyim. sinan'in biraz dinlenip kafasini toplamaya ihtiyaci var.

    muslera
    linnes-chedjou-hakan-carole
    tolga-de jong
    bruma-sneijder-josue
    eren

    11'i benim gonlumden gecen. ama tabi sabri ve selcuk kanserlerinden kurtulmamiz bu kadar kolay olmayacaktir muhtemelen.

    her halukarda yenecegimizi dusundugum mactir tabiki. umarim tatava yapmadan koyar geceriz de riekerink bey hakkinda ileri geri konusanlar utanmaya biraz daha yaklasir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın