resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 272
    --- alinti ---
    hagi, rijkaard'ı solladı!
    galatasaray'ın eski teknik direktörü hagi, sarı-kırmızılı ekibin şu anda başında bulunan frank rijkaard'a fark attı.
    "dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucuları"nı seçen ingiliz basını, 'karpatların maradonası' gheorghe hagi'ye 29. sırada yer verdi. galatasaray teknik direktörü olan hollanda futbolunun efsane ismi frank rijkaard ise listeye 44. sıradan girebildi.

    zirve zidane'in

    listenin zirvesinde yer alan isim ise fransız ve dünya futbolunun son döneme damgasını vuran ismi zinedine zidane oldu. zidane'ın, bir başka fransız efsane ve şu anki avrupa futbol federasyonları birliği (uefa) başkanı michel platini izlerken, almanların unutulmaz ismi lotthar mattheaus ise 3. sıranın sahibi oldu.

    neeskens ilk 10'da

    listede hagi'nin yanı sıra rijkaard'a fark atan bir diğer isim ise şu anda galatasaray'da yardımcı antrenörlük görevini üstlenen johan neeskens oldu. hollandalı çalıştırıcı, listenin 8. sırasında yer alarak ilk 10'a girmeyi başardı.

    zico 4. sirada

    hiçbir türk futbolcunun yer almadığı listedeki bir diğer tanıdık isim ise fenerbahçe eski teknik direktörü arthur zico oldu. brezilyalı teknik adam, futbolculuğu dönemindeki üstün performansı nedeniyle dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucuları listesinde 4. sırayı aldı.

    işte dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 10 oyun kurucusu:
    1 - zinedine zidane
    2 - michel platini
    3 - lothar matthaus
    4 - arthur zico
    5 - ruud gullit
    6 - paul gascoigne
    7 - bobby charlton
    8 - johan neeskens
    9 - patrick vieira
    10 - roy keane

    --- alinti ---
    (bkz: iha)
App Store'dan indirin Google Play'den alın