• 21
    grand slamlerdeki dengesiz sonuçlarıyla ünlüdür kendisi. 2014 yılında çok büyük bir çıkış yaparak hem teknik hem de fiziksel açıdan çok rahat top 10'a girmişti. açıkçası bunlar hemen her tenisçide görülebilecek gelişmeler ama mental olarak da çok çok kısa bir sürede en üst seviyeye çıkmış olması gerçekten inanılmazdı. yanlış hatırlamıyorsam o sezon rg'da final oynayıp 3 sette masha'ya kaybetmişti. finalde kader nouni'nin tartışmalı kararları da vardı.sonuçta değişik bir tenisçidir. hatta efsane 100 metreci maurice greene de halep hakkında müthiş bir atletizmi olduğunu ve çok hızlı olduğunu söylemişti.

    bir de şöyle bir şey var. bakıldığında halep kısa görünüyor.hatta 1.60'lık cibulkova'dan bile kısa görünüyor ama bu oyuncu 1.68 boyunda. 2010 yılında göğüslerini küçülttürdüğü dönem ve öncesini bir kenara koyarsak her zaman halep kısa ama hızlı bir oyuncu olarak lanse edildi. tenis için 1.68 de tartışmalı bir boydur kabul ama sokakta görsem cüce derim düşüncesi vardı insanlarda bunu eleştirmek istedim.

    wimby'de çeyrek görmüştü. daha sonra sert kort sezonunda hele de bu amerika açık'ta çok alenen kendisine azeranka hatta sharapova kıvamında bir çığlık yerleşmiş. hatta masha'da olduğu gibi iyi oynarken veya ralliler sırasında tansiyon yükselmişken bu çığlıkların sesi de giderek artıyor. bu iyiye mi işaret emin değilim ama groundstroke vuruşlarını desteklercesine çıkan çığlıklar.

    edit: imla

    edit 2: ekleme
App Store'dan indirin Google Play'den alın