resim
Kolbeinn Sigþórsson
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:34
Boy:1.86
Uyruk:İzlanda
  • 252
    hakkındaki görüşlerim genel kanının aksine olumsuz.

    eren varken alınmasını anlamsız buluyorum. belki hava toplarında daha bile iyi ancak hem yerden etkisiz, hem de tarz olarak eren gibi pivot santrafor olmasına rağmen kalite bakımından bir hayli geride. yani sadece eren'in sakatlığında katkı sağlayacağımız bir isim. çünkü sahada eren'den daha değişik işler yapmayacağı gibi eren'in yaptıklarını da eren'den iyi yapmayacak. misal baskı yediğimiz bir maçta kontra atak silahı olarak oyuna sokamıcaz bu arkadaşı. ya da bir türlü boşluk bulamadığımız savunmaları 2 çalım atarak delsin diye oyuna alamıcaz. özetle oyun anlayışımızı değiştirmemizi sağlayacak, kadroya taktiksel üstünlük kazandıracak bir özellik de taşımıyor.

    ayrıca maliyeti de konuşulduğu gibi çok ucuz falan değil. 700 kiralama bedeli. 1.200 garanti ücret. bonuslarla toplamda 2'yi geçiyor. satın alma opsiyonu da eren'in bonservisinden yüksek.

    şimdi biz niye aldık bu adamı biri bana açıklasın. bu yoklukta 2 milyonu sadece eren sakatlanır diye mi bağladık. peki sakatlanırsa podolski, josue, bruma, sinan, yasin arasında 3 formadan birini kapabilecek mi kolbeinn? bence hayır. podolski forvette oynar. kalan 2 forma ise zaten izlandalının mevkisi değil. ama o zaman etkili bir yedek haline gelir, bu kabul. yani doldur boşalta, yüksek topa dönebiliriz sayesinde. fakat 2 milyon eu bağlamaya asla değmez.

    bence benzer maliyete alacağımız niasse çok daha faydalı olurdu. en azından hücum opsiyonlarımız genişlerdi. misal 27 ağustos 2016 akhisar deplasmanı'nda baskı yediğimiz ve eren'in sakatlandığı dakikalarda eren sakatlanmasa bile yerine girer ve çok da etkili olurdu. peki eren'i iyi savundular diyelim... misal rakipte formda bir izbandut var. kene gibi yapıştı eren'e ve kitledi. yerine girip o savunmayı dağıtabilir mi? sırtı dönük topu alıp, skoru bulmamızı sağlayacak eren'in atamadığı o pası atabilir mi? eren'in sahaya koyamadığı bir pivot özelliği ile kilidi açabilir mi? zor anda kolbeinn'den bunu bekler miydik, bize yedek klübesinde umut kaynağı olur mu iyi düşünmek lazım.

    kemiksiz 2 milyon eu'yu hangi işlevi için veriyoruz? kiraysa sezon boyu çok daha faydalı olacak bir başka isim rahatlıkla kiralanırdı bence 2 milyon eu maliyetle...
App Store'dan indirin Google Play'den alın