• 1405
    demin "stranger than fiction" filmini izledim. kesinlikle öneririm. konusunu veya filmden bir kaç kuble versem spoiler olacak ancak yaşamınızın başkası tarafından yazıldığı algısına kapılıyorsanız izleyin. anca bu cümle spoiler içermiyordu.

    spoiler

    arkadaş, bizim ana karakterimizin hayatı her romanında ana karakterini öldüren ama bunu fark etmeyen bir yazar tarafından yazılıyor. bunu fark eden kahramanımızda hayatta kalmaya çalışıyor.

    ağır spoiler (yazının devamında bundan başka bir şey yok):

    filmin sonunda yazar kitabını revize ediyor. son anda karakterini kurtarıyor. normalde başyapıtı olacak hikaye bir anda iyi bir romana dönüyor. işin ilginç yanı karakter ölseydi filmde çok daha iyi ve etkileyici bir sonu olacaktı. zannediyorum filmin yazarı da yazdığı yazar gibi düşündü ve hissetti. iyi ve öleceğini bilen bir karakterin nasıl olacağını bile bile ölüme gitmemesi gerektiği. izlerken ölürse çok üzülürüm ancak kurtulursa filmin ve romanın o güzel sonu zedelenecek diye düşünürken, karakterin ölmemesi için tırnaklarımı yerken buldum kendimi. ben de bir izleyici olarak her türlü sonucu bilerek iyi olana razı gelmeyi istiyordum. film bende bu isteği yaratacak kadar başarılıydı bana göre.

    ağır spoiler

    spoiler
App Store'dan indirin Google Play'den alın