resim
Atiba Hutchinson
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Ön Libero
Yaş:41
Boy:1.87
Uyruk:Kanada
  • 55
    1983 doğumlu. 33 yaşında yani, şubatta 34 dolacak ama geçen sene beşiktaş' ın ve ligin en iyi oyuncularından biriydi. yaş olayında çok ezbere konuşuluyor burada da başka mecralarda da. her oyuncuda aynı olmak zorunda değil her şey. evet bence de bir oyuncu 31' i doldurduktan sonra düşmeye başlar ve kontrat yapılırken bu dikkate alınmalı ama bazen de istisnaları vardır. yaşlı futbolcu diye bakmak yerine iyi futbolcu mu değil mi diye bakmak gerekir. hagi türkiye' ye geldiğinde 31' i doldurmuştu.

    oyuncuların yaşlarıyla ilgili konuşurken genel performansını da göz önüne alıp ezbere konuşmamak lazım. 32 yaşında kariyer zirvesi yapan bir adam 33 yaşında dibi görmez. aynı şekilde 32 yaşındaki bir adam da 30 yaşından itibaren hafif de olsa aşağı bir ivme çiziyorsa artık eski günlerine dönmesi falan beklenemez.

    tüm bunlardan sonra selçuk inan' a gelirsek selçuk kademeleri olarak 3 sezondur aşağı doğru iniyor ve şubatta 32 yaşı dolacak. selçuk' tan artık bir halt olmaz. yani bizim istediğimizi veremez, rakibe basamaz, fizik oalrak rakibi yiyemez, çok top çalamaz, çok koşamaz. zaten bunalr selçuk' un oyun karakterinden daha çok yaşının ve fizik kondisyonunun fit olması sonucu yapabildiği şeylerdi, bunlar bir daha olmaz. aldığı her topu geri ve yana oynamasını ise belki ilerde halledebilir ama bu saatten sonra onu halletse de yine de iyi bir yedek, geçen seneki bilal kısa olur en fazla fazlası olmaz.

    edit: sneijder nasıl koşuyor denebilir. sneijder' in mücadelesinden memnunum; oyunundan ligin 2. maçının 2 yarısında memnunum sadece. konuya dönersek koşmak demek sadece mesafe kat etmek demek değil ki. melo' nun bir rakibi takip edişiyle bir iki özel pozisyon hariç sneijder' in rakibi takip edişi aynı mı? bir maçta snijder melo' dan fazla mesafe kat ettiyse o maç özelinde sneijder melo' dan daha iyi savunma yaptı diyebilir misin? selçuk koşamaz derken dediğim buydu. isterse 13 km koşsun. orta sahada rakipten vücut çalımı yiyip de pozisyon bitene kadar geri dönemedikten sonra 13 koşsa ne olur...
App Store'dan indirin Google Play'den alın