resim
Kolbeinn Sigþórsson
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:34
Boy:1.86
Uyruk:İzlanda
  • 123
    bana göre bu takıma bir tane daha eren tipolojisi gerekiyor. geçtiğimiz haftaki akhisar deplasmanında selçuk bana göre eren çıkana kadar gayet verimli oynadı. şuan zaten selçuk akhisar maçında kötü oynadı diyenleri hayretle izliyorum. her neyse, bazı arkadaşlar da bana tepki verdiler. bir tanesine eren çıkınca, selçuk'un performansının düşeceğini yazmıştım. bunun sebeplerine bakalım. akhisar oyunu enine çok açtı eren çıktıktan sonra. zira 2 oyuncu daha devreye girdi, stoperler. selçuk ve tolga o maçın ilk yarısı top kapabileceklerini gösterdiler ama o kadar geniş alanlarda ikisinin barınması çok zor. hatta dünya da hiç bir ikili öyle barınmıyor.

    bir diğer sebep ise selçuk, sniejder, çapa defansif orta saha matematiğinin oturmaması. özellikle selçuk ve sniejder bana göre beraber oynamayacak oyuncular. sniejder geldiğinden beri bu durum böyle. o yüzden zamanında gala sözlükte, ya sniejder'i alma, ya da selçuk'u sat diye yazmıştım. benim futbol görgüme göre durum bu. ancak eren tipolojisi ise bu bir birine oturmayan parçalara bir ortam yaratıp destek oluyor. bu ikilinin verimli olduğu maçlara bakın. örneğin hamza hocanın ilk senesi. solda bir üçgen, sağda bir üçgen. sniejder ile selçuk bir birinden uzak. en önde yasin var, o da sniejder tarafında. takım sola çekmiş sağda ki bruma ve ortada kim varsa onunla da selçuk oynuyordu.

    eren'in varlığı sniejder'i kendine çekerken, takım reaksiyonu gereği selçuk ve sniejder'in arası mobil bir şekilde dolunca öyle veya böyle ikisinden de verim alabiliyorsunuz.

    peki bu oyuncu sigthorsson mu? bilmiyorum! uzaktan tipolojisi eren'e benziyor ancak hem kalitesini hem de tipolojisini bilecek kadar izledik mi? bence hayır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın