• 22
    birazdan anlatacağım olayın tamamına bu sabah saat 8 buçuktan akşam 5'e kadar dahildim. anlatacağım her şey bizzat benim şahitliğimde gerçekleşti. ne kadar yarar bilmiyorum ama bana ilginç geldiği için paylaşmak istedim.

    kişi ve kurum ismi vermeden anlatacağım.

    kuzenim, kendisi 22 yaşında ve bu sene 3. ligden bir takımda forma giyecek. ülkemizde transfer ve anlaşma işlemleri yapılırken 23 yaşından genç oyuncuların, daha önce oynadıkları kulüplerden yetiştirme belgesi almaları gerekiyormuş. sorun burada başlıyor: kuzenimin daha önce 2 sene forma giydiği takım tasfiye kuruluna sevk edilmiş ve 5 aydır kurulda. kurul bu işi pek iplememiş, ortada resmi olarak bir kulüp var ama yönetici yok. tasfiye kurulunun da tek işi kurumu tasfiye etmek olduğundan herhangi bir belge verme yetkileri yok. transfer sezonu çarşamba günü bitiyor, salı günü resmi tatil olduğundan iş bugün hallolmak zorunda.

    kuzenimle beraber tasfiye kurulundan birinin yanına gidiyoruz, ne yapmamız gerektiğini öğreniyoruz: yapılması gereken şey kulübü kapatmak. 5 aydır kurulun yapmadığı işlemi ısrlarlar sonucunda 1 günde yapıyoruz. kuruldaki bütün imza ve evrak işleri bittikten sonra yaklaşık 60 kilometrelik bir yolu taksi ile geliyoruz, çünkü toplu taşıma ile imkanı yok il dernekler müdürlüğüne yetişmemizin. il dernekler müdürlüğüne son dakikada yetişiyoruz. kuzenim daha önce formasını giydiği takımı tamamen kapattırıyor.

    anlatınca komik olmadı ama ilginç bir olay. kulüp zaten kapanacaktı ama kuzenimin profesyonel anlaşma imzalamak için böyle bir şey yapması gerekti. adam profesyonel kariyerine kulüp kapattırarak başladı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın