• 29
    anladığım kadarı ile galatasaray taraftarlarının genç kuşaklarınca tam olarak anlaşılamamış rekabet.

    1 - (bkz: 12 subat 1911 fenerbahce galatasaray maci) (7-0)
    bu maç bizim tarihimizin ve bu rekabetin en önemli maçlarından birisidir. bu rekabet boyunca galatasarayımızın 6 kasim 2002 fenerbahce galatasaray macinda fenerbahçeye 6-0 gibi bir skorla yenilmesi ilk değildir. daha önce defalarca fenerbahçeye 6-0, 6-1 gibi sonuçlarla yenildiğimiz vakidir. bizim büyüklerimiz bizlere fenerbahçenin en önemli kuyruk acısının bu 7-0 lık maç olduğunu anlatır ve geçmiş maçlarda skor 6-0 aleyhimizeyken futbolcularımızın tek amacının o yedinci golü yemeden maçı bitirmek olduğundan iftiharla bahsederlerdi.

    2 - (bkz: 31 ağustos 1928 galatasaray fenerbahçe gazi büstü maçı)
    bu maç rekabette diğer bir köşe taşıdır. maç başlık içinden okunabilir..

    3 - (bkz: 23 subat 1934 fenerbahce galatasaray maci) ilk defa şiddet kullanılan maç.
    bu da rekabetin artık çirkinleşmeye başladığının kanıtı olan müsabakadır.

    4-ve ilk "cinayet" ardından hasnun galipteki kulüp binamıza fenerlilerin topluca saldırıda bulunup içerdekileri linç etmeye kalkmaları.
    (bkz: 13 mart 1955 galatasaray fenerbahçe maçı)

    5 - (bkz: 24 nisan 1996 fenerbahce galatasaray maci) souness'in bayrak diktiği maç.

    kısacası genç kuşakların öğrenmesi gereken en önemli vaka bu yedi kişi ile sağlanan 7-0 lık üstünlüğümüz ve bunun korunması gerekliliğidir. fenerbahçe nin bu mevzuyu unutturmaya çalışmasına aldanılmamalıdır. her fenerbahçelinin tek amacı eline geçen ilk fırsatta bu 7-0'ı çıkartmaktır. işte benim kuşağımın insanlarının teknik direktör ve sistem eleştrilerinde bu kadar hassas olmasının nedeni budur. eğer fenerbahçe bokludere de kötü bir durumda yakalarsa takımımızı yapacağı şey budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın