• 30
    kendisini ciddiye almıyorum, yorumlarını önemsemiyorum ama tek bir yerde birebir aynı düşünüyoruz kendisiyle;

    diyor ki; ben 4-4-2 oynarım, bunu oynayamayan, buna uygun olmayan herkesi de sahanın dışına alırım. yani diyor ki benim bir oyun planım var, ben oyunculardan buna uymalarını beklerim, buna uygun oyuncu isterim, uymayanı zorla uydurmaya kalkmam.

    peki genelde biz ne yapıyopruz? eldeki malzeme ile ne oynarızı planlıyoruz. bence bu mantık küçük takım mantığı. bruma, sinan, sneijder, podolski, eren... mümkün olsa 5' ini birden aynı anda sahada görebileceğimiz bir diziliş istiyoruz. kağıt üzerinde en etkili oyuncular bunlar gözüküyorlar çünkü ve bunların ilk 11 olduğu galatasaray en güçlü en iyi galatasaray oluyor haliyle.

    bu açıdan bakıldığında kendisine katılıyorum. ya riekerink bey de dahil neden sürekli selçuk' a yer arıyoruz mesela sahada. selçuk sağ iç oynamazmış, selçuk' un yanında illa güçlü bir adam olmalıymış vs. vs. oynamasın abi o zaman selçuk. ya da sneijder bu orta saha ile oynamazmış, arkasına iki tane adam yiyen orta saha gerekirmiş. o zaman da sneijder oynamasın. sneijder' e selçuk' a göre mi planlayacağız her şeyi. bana bu yanlış geliyor. hocanın bir planı olur, o plana uyan oyuncularla oynarsın. elbette ki sneijder gibi özel yetenekleri o planın içine dahil etmeye çalışırsın ama sneijder' i plana uydurursun, planı snijder' e değil.

    barcelona messi varken ayrı, messi yokken ayrı oyun planı ve mantalite ile oynamıyor. ama elbette messi varken belki orta sahadaki oyuncusuna messi hiç geri gelmesin sen orayı biraz daha dikkatli savun diyordur örneğin.

    real madrid bale' i aldım diye oyun planı mı değiştirdi? di maria çok iyi adam o da oynasın, bale de oynasın, ronaldo benzema da çift forvet oynar 4-4-2' ye döneyim mi dedi?

    4-4-2 istemine, bruma yorumuna vs. asla katılmıyor olsam da genel olarak mantalitesine katılıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın