• 174
    real madrid ve barcelona'nın 2015-2016 sezonunda attığı golleri a spor gün içerisinde bol bol yayınlıyor. bir ara ntv spor bıktırmıştı bu barça-real muhabbetinden, şimdi de a spor aynısını yapıyor ya neyse... türkiye kupası özetlerinden iyidir.

    ben bu yukarıda bahsettiğim gollerin atıldığı maçların ekserisini geçen sene seyretmiştim ama -muhtemelen salt gol odaklı olduğundan- a spor'un yayınladığı videoları izleyince bir şeyin iyice farkına vardım: la liga takımları bok gibi defans yapıyor. la liga takımları derken real-barça-atletico gibi büyükbaşlardan bahsetmiyorum tabii; kastettiklerim sociedad, villareal, betis gibi minnaklar.

    barça ve real'in hücum hattındaki oyuncular, hemen hemen her şeyi yapmaya muktedir, buna lafım yok; dünyanın en komplike golleri de bu iki triodan* çıkıyor, ona da bir şey diyemem ama... evet, af edersiniz, burada bir ama koyuyorum... ligdeki ufak takımların bunlardan yedikleri gollerin hatrı sayılır miktarı saçma sapan goller. misal, messi iki kişiyi çalımlayıp ceza sahasına doğru girmeye yeltenirken iki stoper birden messi'nin şut açısına doğru kayıyor. o da doğal olarak bir tıkla topu sola çekip önünü boşaltıyor ve laps diye topu köşeye kapatıyor. benzema, topu almış ceza sahasına doğru girerken rakip takımın ön liberosu ve stoperi benzema'ya omuz koymaya geliyor ama sanki cama çarpmış sinek gibi sağa sola devriliyorlar, benzema yoluna devam ediyor. barça'nın stoperi bartra, orta sahada kazandığı topla üç rakip oyuncuyu ekarte edip kaleciyle karşı karşıya kalıyor ve golü yapıyor... öf... valla anlatırken daral geldi.

    real ve barça'nın hücum hattına lafım elbette yok, adamlar şl'de de ingiliz-alman demeden rakiplerini tokatlıyorlar, onlara da fark attıkları oluyor ama la liga'da attıkları gollerin çoğu önlenebilir goller. bak, çirkin demiyorum, önlenebilir diyorum. bunun müsebbibi de la liga takımlarının boktan savunmalara sahip olması. bu iki takım almanya'da veya italya'da yer alsalar, her maç o kadar gol atabilirler mi bilmiyorum. yahut şöyle sorayım: bu kadar kolay atabilirler mi?

    dünyanın en iyi savunma takımının da şu an bu ligde yer alması da ayrı bir ironi ama diğer takımlar harbiden defans özürlüsü. ben böyle düşünüyorum. eminim benim gibi düşünen başka arkadaşlar da vardır. onlara selam olsun. denk gelirsek bir ara çay filan ısmarlayayım, msn'den filan ekleşelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın