resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 8966
    bak simdi kimse beni selcuk'a abarti sekilde dusman falan diye dusunmesin, bastan soyluyorun, bu sozluge yazar oldugumda ilk entrylerimden biri kendisinin basligina yazilmistir. ki o entryde de neden eski gunlerine donmuyorsun tarzinda duygusal bir seyler soylemistim. selcuk o gunden beri az da olsa toparlamak soyle dursun gittikce daha da rezil hale geldi. simdi yarinki macla ilgili cikarimim su; eger selcuk her zamanki yerinde oynarsa, ki oynayacaktir, rakibi 90 dakika bogan, nefes aldirmayan, oyunun kontrolunu bir saniye bile birakmayan galatasaray'i karabuk macinda da goremeyiz, baska bir zaman da goremeyiz. gunumuz futbolunda bir takimin orta sahasi en onemli noktasi haline geldi. maalesef o nokta bizim en zayif karnimiz. bunda selcuk oldugu kadar melo'nun yerini dolduramamamiz da etken(tesekkurler hamza -the icimizden hallederiz- hamzaoglu). daha once defalarca konustuk, selcuk ozelinde genel olarak sertlik sikintimiz var. selcuk ezelden beri hiz olarak vasat bir oyuncuydu, zaman zaman fizigiyle belli bir sertlik saglayabiliyordu, ancak zaten yeterince gelistirmedigi fizigi yaslandikca iyice zayiflayinca, sertligini tamamen kaybetti ve maalesef orta sahada resmen dolasiyor. ayrica besiktas macina ozel bir durum muydu bilmiyorum ama 40. dakikada kondisyonunu tuketmisti. dolayisiyla orta sahamiz da yol gecen hanina donuyor. selcuktan beklentimiz defansif olarak etkin olmasi ve defans ile ofans arasinda ileri paslarla kontak kurmasi. ancak maalesef selcuk bu iki gorevi de yerine getiremiyor. tahmin ediyorum bu kadar yana ve geriye pas yapmasinin nedeni top kaptirip taraftardan tepki alirim diye korkmasi. ancak sunun farkinda degil, biz selcuk'a top kaptirdigi icin degil, takimi ataga kaldirmayi denemedigi icin kiziyoruz. asla kontraya cikamiyor, asla yeterince hizli olamiyor, eskiden ikili mucadeleye girer ya da calim atardi, cok sik olmasa da mutlaka denerdi bunlari, ve her basarili oldugunda fark yaratip takimi pozisyona sokardi. ancak artik hic yapmiyor. iste bu "denememe" durumu onu ve takimi direkt vasat durumuna surukluyor. cunku rakip onlem alacagi oyunculari belirleyip (sneijder, poldi, bruma vs olacak bu sezon) o oyuncularin her birini iki kisiyle marke etme sansi yakaliyor. arkadan rakip defansin dengesini bozacak ekstra bir destek gelmedigi icin de rahatlikla topu aliyorlar. ha burdan konusmak kolay tabiki, selcuk'un ne hissettigini bilemiyorum, eminim bu kadar tepki sonrasi cok da olumlu seyler hissetmiyordur ama keske eski selcuk inan gibi oynasa da hem kendisi hem biz rahatlasak..

    bu kadar seyi anlattim cunku selcuk su performansla oynadigi surece ligde rahat rahat ustunluk kurabilecegimiz orta saha sayisi bir elin parmaklarini gecmez. dolayisiyla nasil oynadiklarini bilmedigimiz karabuk'te maalesef bize ciddi bir yara verdirebilir. cunku ne duzgun defans yapabiliyoruz, ne duzgun set hucumu yapabiliyoruz, ne de duzgun kontraya cikabiliyoruz. defansimiz ve ofansimiz arasinda resmen koprusuz bir nehir var. sonuc olarak yazarlari uyariyorum; rakip cok cok zayif degilse iyi bir oyun beklemeyin. elbette rakip sl'de yeni, cok kaliteli ayaklarimiz var, galip gelmeliyiz ama orta sahaiz dusunuldugunde o galibiyeti eze eze almamiz tamamen rakibe bagli.

    not: her boku selcuk'tan biliyorsunuz diyecek yazar arkadaslar olacaktir, sunu iyi anlayin, selcuk hem gunumuz futbolunda hem de galatasaray'da en kritik olarak kabul edilen mevkide oynuyor. hem defansif hem de ofansif katki vermek zorunda. box to box'in karsiligi bu, mou bu yuzden pogba'ya 100 milyon verdi. harika bir dizayni olan araba dusunun, goruntu mukemmel ancak pis isi yapacak motor dislilerinden biri arizali, arabanin hizina ayak uyduramiyor. sonuc ne olur.. biz de o durumdayiz iste..
App Store'dan indirin Google Play'den alın