• 347
    galatasaray taraftarıyım ama futbol maçlarını izlemekten hoşlanmam. yani benim aslında hoşlandığım galatasaray'ı izlemek. ancak bu özelliğimin aksine premier lig izlemekten çok hoşlanıyorum. ara sıra neden hoşuma gittiğini sorguladım ve bunu çok merak eden sizler için bir liste yaptım kafamdan. *

    * oynanan oyun çok hızlı ve güzel oynamaya yönelik. oyuncular kendilerini gerçekten faul olmadığı müddetçe yere bırakmıyor. hatta faul bile olsa oyuna devam etmekten yanalar.

    * bir üstteki maddeyi desteklercesine hakemler oyunu durdurmayı sevmiyor. türkiye'de tereddütsüz faul diyeceğimiz hareketlerde bile oyunu devam ettiriyorlar. bunun sonucunda futbolcular da bir süre sonra numara yapmayı bırakmış gibi görünüyor.

    * statları takım ne kadar kötü olursa olsun dolu.

    * statlarda bariz bir düzen var ve çoluk çocuk herkes maça geliyor.

    * saha zeminleri mükemmel. göz zevki açısından inanılmaz tatmin edici. hele bizim patates tarlalarını düşününce.

    * maçların genelde gündüz oynanması benim üzerimde bir etken midir emin olamıyorum ama gündüz vakti daha cıvıl cıvıl oluyor sanki sportif müsabakalar.

    * takımların diğer liglere oranlara birbirlerine göre daha dengeli olması. özellikle son bir kaç yılda ligi domine eden bir takımın bulunmaması. dolayısıyla her maç daha zevkli oluyor.

    * inanamayacaksınız ama forma fontları. inanın o forma fontları bile göz zevkinize hitap ediyor.

    * en önemlilerden birini unutmuşum, kamera açısı. kamera açıları harika. oyunun içindeymişsiniz gibi hissettiriyor.

    bir de izlenmesi için yol gösterelim. yasal olarak sıkıntı olmaz sanırım çünkü söyleyeceğim program ve sitelerin sahibi değilim.

    ben acestream adlı programı kullanıyorum. google'a yazmanız halinde kendi sitesinden indirip kolay bir şekilde kurabilirsiniz. programı kurduktan sonra tek yapmanız gereken lfootball.ws adresli siteye girip ilgili maç başlığına tıkladıktan sonra acestream linklerinden birini seçmek. görüntü de aşağı yukarı şöyle bir şey oluyor:

    http://i.hizliresim.com/Nk5BVN.png
App Store'dan indirin Google Play'den alın