• 2531
    geçen sezon pereira'nın bütün saçmalıklarını kenara bıraksak bile en baştan yanlış bir kadro mühendisliğiyle lige başlamışlardı.

    1- skorer bir kanat oyuncuları yoktu. ilk devrede nani formda olduğu için bunun sıkıntısını çekmediler ama ikinci devre takım gol bulmak için bursa'nın kovduğu volkan şen'in ayağına bakar hale geldi. tabii bunda santrforların formsuzluğunun da etkisi vardı ama şampiyonluğa oynuyorsan gerçek manada bir kanat forvetin olmalı. yoksa rakip senin santrforunu iyi marke ettiğinde elin kolun bağlanır, beklerini çaresizce 30 metreden orta açarken bulursun.

    bu sezon bu sorunu yaşamayacaklar çünkü atıf şeşu ve emenike gibi iki takviye yapıldı. şeşu her sezon banko 10 gol atan istikrarlı bir isim, emenike ise moralli olduğu müddetçe fiziksel üstünlüğüyle rakip savunmalar için ciddi bir tehdit. bu sorunu çözdüler diyebiliriz.

    2- çift yönlü ortasaha oyuncuları yoktu. yani aslında ozan tufan bu tanıma uyuyor ama neredeyse hiç oynatılmadı, oynatılsa da tecrübesizliğinden dolayı vereceği katkı şüpheliydi. josef de souza yerine çift yönlü birini almaları gerekiyordu.

    bu sezon da ortasahaya kimseyi almadılar. salih uçan da çift yönlü bir isim değil. bu yüzden ozan'ın en ufak formsuzluğu veya sakatlığı fenerbahçe için ciddi sorun olacak. alper potuk ise bizim selçuk gibi fiziksel olarak zayıf bir isim, üstelik oyun zekası da yüksek değil. verimli olabileceğini pek zannetmesem de çok enerjik bir oyuncu olduğundan formayı kapma ihtimali de yok değil. bence fenerbahçe'nin bu sezonki kaderi ozan'ın ve kısmen de alper'in elinde.

    3- kalecileri yeterince iyi değildi. volkan son derece hantallaştığı için kalesinden çıkması gerektiği pozisyonlarda çok başarısız. savunmayı önde kuracaksan volkan'ı oynatmak çok büyük bir risk. fabiano ise ortalama bir kaleci, takıma katkı yapacak bir isim değil. ha, beşiktaş tolga zengin'le şampiyon olmuşken fenerbahçe volkan'la şampiyon olamaz mıydı? olurdu ama kaleciden yana sıkıntı yaşayarak şampiyon olurdu. muslera'nın galatasaray'a verdiği katkının yarısını bile alamadı çünkü.

    neyse ki bu sezon da aynı kaleci rotasyonuyla devam ediyorlar. bu açıdan kaledeki problemleri de aynen devam edecek.

    kısacası fenerbahçe'nin geçen seneye göre daha iyi bir kadro mühendisliği var. evet bekler açısından ciddi kan kaybettiler ama seni şampiyon yapan oyuncular hiçbir zaman bek oyuncuları değildir. bek oyuncusunun tempolu oynayıp hücuma destek vermesi, savunmada da dikkatli olması takım için yeterlidir. dolayısıyla fenerbahçe geçen sezona göre daha gösterişsiz gözükse de daha iyi bir kadroya sahip.

    artık top dick advocaat efendinin kucağında. kötü bir sezon geçiren fernandao ve van persie'yi futbola ne kadar döndürebileceğini, ortasaha rotasyonunu nasıl kullanacağını ve takımı bir yandan uefa'da oynarken lige ne kadar iyi motive edebileceğini hep beraber göreceğiz. vitor'la devam etselerdi "bunlardan bir yol olmaz" diyebilirdim ama şu an her şey sıfırlanmış durumda. neler olacağını hep beraber göreceğiz.

    ekleme: ellerindeki parayı skrtel'e gömmeleri büyük bir hataydı, bunun elbette farkındayım. ama gol yollarında geçen seneki kadar sıkıntı çekmeyeceklerdir. en basitinden, bu sene van persie sakat olduğu için kadroda olmadığında 90 dakika boyunca fernandao'ya mahkum kalmayacaklar. geçen sene nani formsuzken tek gol umutları volkan şen'di, bu sene öyle veya böyle gol katkısı verebilecek alternatif oyuncuları var. ayrıca nani dediğimiz adam geçen sezonun ikinci yarısı boyunca doğru dürüst hiçbir katkı vermedi. gidişi de büyük bir kayıp olmayacak. isimlere takılıp kalmamak lazım, yoksa trabzon'da 15 gol-15 asistle oynayan olcan nal toplarken erciyesspor'dan gelen yasin'in bizi şampiyon yapmasını izah edemeyiz. önemli olan isim değil, sahada oynanan oyundur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın