• 154
    sözlükle ilgili bir anımı paylaşayım...

    üye olduğum ilk bir kaç hafta belki. ultraslan hakkında sert fakat legal bir entry girdim. entry silindi. biraz yumuşatıp canlandırdım. reddedildi. sinirlendim entryi kopyalayıp başlığa tekrar yapıştırdım. moderatörlerden biri mesaj attı. bunu yapamazsın diye. entrynin silinmesi için bir sebep olmadığından bahsettim karşılık olarak. cevaben diğer taraftar platformlarında olsa bunu yazdıktan sonra uyeliğimin silineceği, burdaysa sadece entrynin silindiği söylendi.

    ben de bunun üzerine ifade özgürlüğü olmadığı için sözlüğe yazmayı bıraktım. en az 1 sene giriş bile yapmadım. sonra bir gün google'dan ultraslan ile alakalı bir şey ararken yolum sözlüğe düştü. baktım insanlar eleştirebilmeye başlamış. kim bilir belki de o dönem foyaları iyice ortaya çıktığındandır. iyiye yordum ve yazmaya başladım.

    demek istediğim;
    ifade özgürlüğü iyidir.
    saygı sınırları aşılmadıkça fikir çatışmaları da iyidir. ve hatta polemik bile zenginlik katar.

    belki tobias kendi kaydını kendi sildi. belki de yönetim sildi. eğer ikinci şık geçerliyse ortada bir hata var.

    nolur yani makul olmayan şeyleri ısrarla savunmuşsa? hepimiz aynı şeyi mi söyleyelim. isteyen konuya dahil olur istemeyen olmaz. zaten spor kaç kişi çevresinde dönüyor ki? bir de güncel olaylar var. mevzu tamamıyla bu kadar. tabi ki kısır döngü olacak.

    sınırları genişletmeye çalışacağımıza daraltmaya çalışıyoruz. mturhan, tobias, antropolog, kamajikaciya... bence sozluge katkilari vardi. kayip olarak görüyorum bu isimleri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın