resim
Hakan Kadir Balta
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray U19
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 3817
    kendisiyle ilgili en çok şaşırdığım şey, her duruma ayak uydurabilecek bir psikolojik yapısının olması.

    mesela rezil adnan polat döneminde hakan da rezildi, görevini yaptı gerisine karışmadı. baros gibi kötü giden takıma isyan etmedi, dürüst konuşmak gerekirse ortaya bir karakter koymadı.

    sonra fatih terim geldi, hakan birden çizgiden top çıkarmaya, her maçta canla başla mücadele etmeye başladı. takımın hırslı yapısına %100 uyum sağladı. 2010-11 sezonundaki oyuncuların neredeyse tamamı takımdan kesilirken hakan formasını bırakmadı.

    sonra mancini geldi, defansif bir oyun benimseyip hakan'ı stopere çekti. hakan soğukkanlı stoper rolüne de muhteşem uyum sağladı, fenerbahçe derbisinde emenike'ye adım attırmadı. 32 yaşından sonra yeniden milli takıma girdi. yıllarca sol bekteki performansından dolayı küfür ettiğim adamın stoperde bu kadar başarılı oynamasına gerçekten çok şaşırmıştım.

    kısacası hakan öyle enteresan bir adam ki yarın takımın başına marcelo bielsa gelse onun taktiğine de uyum sağlar, ziya doğan gelse ona da uyum sağlar. çünkü gerçekten zeki ve profesyonel bir futbolcu. eğer bütün futbolcularımız hakan gibi olsaydı "yabancı hocalar bizim dilimizden anlamıyor" zırıldamasını hiçbir zaman duymazdık. rijkaard da başarılı olurdu, prandelli de başarılı olurdu. ancak diğer futbolcular hocaların istediğini anlamak ve yerine getirmek konusunda hakan kadar gayretli olamadılar maalesef.

    dilerim koray ve semih de kendisinden bir şeyler öğreniyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın