resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 8929
    kendisini gayretli oynamıyor diye suçlayamayız, genellikle takımın en çok koşan ismi oluyor. yapabileceği her şeyi yapıyor ama fiziksel yapısı o kadar kötü ki, rakip takımın seviyesi azıcık yükseldiğinde selçuk ortadan kayboluyor.

    neden kayboluyor? çünkü "topu alayım ileri taşıyayım" dese yediği ilk omuzda yıkılacak, "ileride dolanayım belki pozisyon yakalarım" dese rakibin yapacağı ilk atakta diğer oyunculardan 20 metre fark yiyecek, "rakibe basıp topu alayım" dese rakip oyuncu ondan kolaylıkla sıyrılacak. herif ne güçlü, ne çevik, ne de süratli. bu sebeple hata yapmamak için emekli amcalar misali oynuyor mecburen. top neredeyse oraya yaklaşıyor ama çok da yaklaşmıyor, rakibi kovalıyor ama ikili mücadeleye de girmiyor, bir şeyler yapar gözüküp hiçbir şey yapamıyor kısacası.

    bunun istisnası, takım olarak oyunu rakip yarısahaya yığdığımız maçlar, ki bunlar genelde arena'da anadolu takımlarına karşı oynanan maçlar oluyor, bu maçlarda selçuk takımın kurduğu baskıya güvenerek ileri çıkıp gol arıyor. tekniği ve oyun zekası da yüksek olduğu için böyle böyle birçok gol de atıyor. geçen sezon osmanlıspor'a attığı kafa golü, 3-3'lük maçta antalyaspor'a dar açıdan attığı muhteşem gol, türkiye kupası'nda akhisar'a attığı gol ve 4-1 biten kasımpaşa maçında attığı gol bu şekilde atılmış gollerdi. geçen ayki manchester united maçında da rakibin ilk yarıdaki pasif oyununa güvenerek sorumluluk alma cesaretini gösterdi ama bu performansın bir istisna olduğu açıkça görüldü.

    selçuk'un bu fiziksel eksikliği şampiyonluğa oynayan bir takımda oynaması için büyük bir engel teşkil ediyor. fenerbahçe'deki diego da çok yetenekli bir futbolcuydu, uzun süre bir şeyler yapmaya da uğraştı ama futbol artık ciddi bir fizik mücadelesine dönüştü. bunu kaldıracak fiziksel altyapın yoksa bu seviyedeki oyunu oynayamıyorsun maalesef. selçuk da bu yaştan sonra fiziksel olarak çıkışa geçemeyeceğine göre artık bir rotasyon oyuncusu olmak zorunda. iç saha maçlarında oynayabilir, skor üstünlüğü bizdeyken 70. dakikadan sonra oyuna girebilir, kart cezası ve sakatlık durumlarında forma şansı bulabilir. ama bu adamı as oyuncu olarak düşünemeyiz.

    elbette müzmin sakat hamit altıntop ve forvet arkası dzemaili'ye göre daha iyi bir göbek oyuncusu, bu sebeple süper kupa maçında ilk 11 çıkması mecburiydi. ama ortasahada dinamik ve oyunun iki yönünü de oynayabilen bir oyuncu transfer edersek, onun keseceği adam muhtemelen tolga ciğerci olmayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın