• 36
    bugünü maç için konya'da geçireceklere öneriler :

    1- etliekmek için nalçacı merkez cemo'ya gidin. havzan etliekmek ( meram yeniyolda olanı) ve çarşıdaki bolu lokantası diğer seçenekler. ancak bolu lokantası çok küçük olduğundan yer bulamayabilirsiniz.

    herhangi bir etliekmekçiye de gitseniz diğer şehirlerde yediğinizin daha lezzetlisini yersiniz.

    2- furun kebap için merkez hacı şükrü en iyisidir. belediye binasının karşı çaprazında. kime sorsanız gösterir. sadece öğlen açıktır. akşama kapanır.

    3- yöresel yemekler için bamya çorbası, hoşmerim, tirit gibi mevlana'nın az ilerisinde köşk lokantası var. en çok çeşit oradadır. tarihi bir konya evi lokanta yapılmıştır. yaprak sarması da çok güzeldir. sadece tirit için aziziye camiinin yakınında ( valilik binasıyla mevlana yolu üzeri denebilir ) tiritçi mithat vardır. ara sokaktadır. sorarsınız gösterirler. bolu lokantası da buralardadır.

    4- merkezden stadyuma tramvayla gidip otogar durağında inip yaklaşık 1 km. yürüyerek varırsınız. ya da dolmuşlar da götürür.

    aynı yerlerde beşiktaşlılar da olacağından dikkatli olmakta fayda var. temennim ne siz sataşın ne onlar sataşsın.

    5- alkollü nezih yer istiyorsanız meram son durakta opera var. genelde yöneticiler gelip maç öncesi yemek yerler. rastlayabilirsiniz. eskişehirle oynanan kupa maçı öncesi zamanın yöneticileri oradaydılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın