resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 104
    kendisi hakkında ilk yazılan entrylere bakıyorum herkes geleceğin yıldız adaylarından birisi diye bahsetmiş. büyük umutlar beslenmiş ama sakatlıklar kiralanmalar derken beklenen patlamayı bir türlü yapamamış. bu tarz transferler her zaman yapılır. mesela sinan gümüş, böyle bir transferdi tuttu. zamanında barış ve serkan alındı kalli döneminde. yani kulüpler her zaman için bu tarz isimleri transfer edebilir.

    burada iki kriter çok önemlidir. birincisi maliyet. risk alıyorsan bu riski minimize etmen gerekir. tutmazsa kaybedeceğin şey çok fazla olmamalı. barış ve serkan sudan ucuz paralara geldi. kalli alabildiği verimi aldı. sonrasında gönderdiğinde kulüp maddi olarak büyük bir külfete girmemiş oldu. ikincisi ise sakatlık. özellikle kas sakatlıklarından çok çekmiş bir adamı alırken 10 kere düşünmen gerekir. devamlılığı olmaz, üzerine plan yapamazsın. tam ihtiyaç duyduğun anda yarı yolda bırakır seni. mesela hamit.

    şimdi tolga transferine bakıyorum. hem hayvan gibi paralar ödüyorsun, hem sakatlıklardan çok çekmiş bir oyuncu alıyorsun, hem de kariyerinin hiç bir döneminde düzenli ilk 11 oynamamış bir ismi alıyorsun. bana bu transferin bu şartlarda mantığını bir kişi açıklasın. sana ffp diyor ki yıllık ödediğin maaşların toplamı şundan fazla olamaz. ulan herifler senin kulübü batırmaman için senden daha çok düşünüyor. biliyorlar ki bu yönetim parayı har vurup harman savuruyor limit koyuyor. ama bizim süpper yönetim tolga denen bu topçuya hiç acımadan bu paraları verebiliyor.

    en acısı kendi milli takımlarında düzenli oynayan ne alıp ne vereceğini bildiğin risksiz transferlere pahalı diyip, ne olduğu belli olmayan isimlere hayvan gibi paralar ödenmesi. şimdi para kalmadı diyip leiva'yı da almazlar bunlar tam olur.

    mahfettiniz 100 yıllık kulübü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın