• 9
    futbol takımı için bir sistem kurulsa; yapılan, yapılacak bütün sözleşmelerde geçerli olsa.

    rakamları tamamen örnek verme amaçlı kullanacağım.

    katıldığımız her organizasyonda maç sonucuna istinaden alınan ödüller organizasyonda aldığımız sıralamaya göre belli olan bir yüzde oranında futbolculara organizasyonda görev adlıkları dakika başına dağıtılsa mesela.

    örnek, sezon başından diyeceksin ki ligde 1. olursak ödülün % 50'si, 2. olursak % 40'ı, 3. olursak % 20'si, daha aşağıdaki sıralamalar içinse % 10'u futbolculara ödenir. diyelim ligde 20 galibiyet, 10 beraberlik, 4 yenilgi aldık. tff'den bu 20 g + 10 b için 15 milyon tl aldık ve şampiyon olduk. ligde herkesin aldığı dakikayı toplam alınan dakikaya bölerek her futbolcunun oranını bulup 7,5 milyon tl'lik ödülü bu oranlara göre dağıtacaksın. aynı sistemi avrupa kupaları için de uygulayacaksın, gruptan çıkma, tur geçme üzerine.

    mevcut sözleşmelerdeki prim sistemini düzenleyeceksin, yeni aldığın futbolcu sözleşmelerinde de mevcut gs prim sistemi geçerlidir diyeceksin, bir standardın olacak.

    ütopik olduğunu biliyorum ama ligin dandik bir takımıyla berabere kalınan maçta adam o zaman mesela tak diye prim alamayacak, sezonun sonucu etkileyecek alınacak primi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın