resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 2538
    yeryüzündeki en karizmatik adamlardan birisidir.

    takımımızda efsane oynadığı maçlar da olmuştur batırdığı maçlar da*. bireysel olarak baktığımız zaman artısının eksisinden daha fazla olduğunu söyleyebiliriz şu ana kadar.
    ancak bu arkadaşın transferi net kere net hataydı. yanlış hatırlamıyorsam 6 civarı bir bonservis bedeli ödemiştik kendisi için. o parayla lider nitelikte, tercihen sol ayaklı ama sol ayaklı olmasa da tecrübesiyle sol stoperde oynayabilen, o zamanlar şimdiki halleriyle kıyaslanmayacak performans gösteren semih'i veya dany'i tamamlayacak (ya da daha doğrusu yönetecek) bir stoper almalıydık. gidildi aradığımız nitelikte olmayan aurelien chedjou alındı ve savunma hattındaki dengesizliğimiz devamedegeldi. sonrasında da yönetimlerimiz ve teknik ekibimiz düşünmese de(u: serdar aziz transferi riekerink öncesi yapılmasaydı riekerink lider bir adam isterdi eminim) taraftarımız hep lider stoper istedi, chedjou'yu veya diğer stoperlerimizi tamamlayacak, dengeyi kuracak, yönetecek bir adam aradı. futbol aklından yoksundu kulüp yıllardır.

    riekerink'in şu ana kadar bizlere gösterdiği ise yıllar sonra güvenebileceğimiz bir futbol aklımızın olduğu. oysa ki adam normal olması gereken şeyleri yapıyor :) riekerink gelmeden yine futbol aklı olmayan ekip stopere son yanlış hamleyi yaptı ve chedjou benzeri yanlış nitelikleri olan serdar aziz'i kadroya kattı ve stoperde sıkıntılar bu sezon da devam edecek.

    chedjou'ya tekrar dönersem, ben bu adamın her partnerini sol stoper oynamaya mecbur bırakmasına ayar oluyorum. hakan balta'yı solak olduğu için bir kenara koyarsak:

    denayer geldi solda oynadı,
    koray geldi solda oynadı,
    serdar geldi solda oynadı,
    geldi birlikte oynadıklarında semih ve dany'i sola itti.

    bu adamların hepsi chedjou'dan çok daha tecrübesiz adamlar. dany dışında hepsi chedjou ile oynarken 25 yaş altıydı. yani bence stoper mevkisini düşününce hepsi gençti. muhakkak ki bu arkadaşların henüz yeterli tecrübeye sahip değilken sol stopere itilmeleri performanslarını etkilemiştir. hatta 1 yabancıcı semih'in futbolculuğunu dibini görmesinde zihniyet olarak gerilemesinin ve fiziksel olarak gelişme kaydedememesinin yanında bunun da biraz etkisi olduğunu düşünüyorum.

    neyse şimdiki yönetimi düşündüğümden "chedjou'yu satalım bize niteliksek olarak daha uygun bir stoper alalım" gibi bir isteğim olmayacak. umuyorum iyi performans gösterir bu sezon.
App Store'dan indirin Google Play'den alın