resim
Martin Linnes
Takım:Molde
Mevki:Sağ Bek
Yaş:33
Boy:1.77
Uyruk:Norveç
  • 543
    kuzey liglerinden gelen futbolcunun türkiyede uyum sorunu yaşayabilme ihtimali her zaman var. lakin bu çocuk ne eksik görüldü takımımızda da transfer edildi ve nereden transfer edildi bunları göz önünde bulundurmalıyız.
    öncelikle martin molde'de başarılı bir sezonun ardından çoğu kalburüstü takım tarafından transfer edilmeye çalışılmış formda, maliyeti düşük bir sağ bek. hatta bjk'nin uğraşları ve transfer konusundaki başarısızlığı ise malumunuz. daha sonra molde'de fener'e karşı maçlarını izledik ki taraflı tarafsız herkese kendini hayran bıraktı. peki neydi özellikleri; birincisi koşu kalitesi üst düzeydi, 90 dk.nın her saniyesi oyun disiplini göze çarpıyordu ve ileri geri hiç yorulmuyordu. ikincisi ve benim en çok hoşuma giden özellik ise, bu çocuk bindirdikten sonra asla topu aldığında kafasını kaldırmadan orta yapmıyor ve önceliği hep yerden topu gol noktasına gönderiyordu. her iki ayağının güvenilir olduğunu da fener'i haşat ettikleri ilk maçtaki golünden anlayabiliriz. sırf bu 2-3 özellikten dolayı bile sabri yerine 11de olmasını can-ı gönülden istiyorum. evet linnes defansif yönden carole kadar birebirde güçlü değil, teke tekte bir kanat oyuncusundan çalım yeme olasılığı carole'e göre fazla fakat linnes takdir edersiniz ki; yarım sezon top oynamadı, ligi tanıma fırsatı bulamadı yeni yeni tanıyacak, yanında ona yardımcı olacak sertlikte kesici destekçi bir önliberoyla oynamıyor ve en önemlisi takımımızda bir sistem yok. linnes herşeyden önce bir sistem adamı, doğuştan atletizmi olmadığı için de sertliğe ve sisteme alışması biraz zaman alabilir. neyse ki takımın başında öğretici, teknik taktik bilgisi güvenilir bir hocamız var, kesinlikle oyuncunun kendisini bulabileceğini ve maliyet performans açısından çok iyi bir oyuncumuz olacağını düşünüyorum. kaldı ki bu sene avrupada yokuz ve linnes in takıma alışması için çok uygun bir ortam hazır. onu zorlayabilecek ligte bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda futbolcu var. ama onun ofansif aksiyonlarına her zaman ihtiyacımız olacak. burası biraz öznellik bakımından ağır basacak ama; ben sabri'nin çizgide topu aldıktan sonra topu bi kere dürtüp, olduğu yerde çakılı şekilde etrafa bakmasından, karşı takımdan biri basmaya karar verdiğinde de topu çizgiye paralel ileri doğru şişirmesinden kaynaklı top kayıplarından kusacağım. artık bir sistem sahibi ortalama bir oyun zekasına sahip olmalıyız takım olarak. yoksa elbette ki sabri linnes'e göre defansif açıdan daha yararlı, geri dönmelerde sıkıntı yaşasa bile. ama bırakalım da yarım sezondur burada olan adama göre hayatını bu ligte geçirmiş yaşı belli bir olgunluğa gelmiş adam bazı kalıplaşmış görevleri daha kolay yerine getirsin.
    sonuç olarak linnes üst düzey bir oyuncu değil; ama kulübümüzün konjonktürel durumu, gençleşme ve maaşları düşürme politikamız gereği isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum. en azından ligde iyi bir sistem ve devamlılıkla 15-20 maç oynamayı hakediyor. kimler oynamadı ki...
App Store'dan indirin Google Play'den alın