• 750
    bu transfer dönemi ciddi bir kayıp yaşamazken kadrosunu sadio mane, joel matip, georginio wijnaldum, loris karius, ragnar klavan ve alexander manninger ile güçlendiren ingiliz devi. sadio mane'ye 40, wijnaldum'a 25, karius'a 6 ve ragnar klavan'a 5 milyon euro ödeyerek bu transfer dönemi cebinden toplam 76 milyon euro çıkartmış.

    jorden ibe'ı 18, joe allen'ı 15, martin skertel'i 6, ve brad smith'i 3.5 milyona elinden çıkartarak da 42.5 milyon euro transfer geliri elde etmiş.

    gelecek sezon ilk 11'i muhtemelen şu şekilde olacak;

    --------mignolet
    clyne-matip-sakho-moreno
    --wijnaldum-henderson--
    -firmino-mane-coutinho-
    --------sturridge--------

    orta saha 2'lisinin çok geçirgen ve yumuşak olmaması için wijnaldum veya henderson'ı kesip emre can'ı ilk 11 oynatması da muhtemel. ofansif orta saha 3'lüsünün de sürekli yer değiştirerek oynayacağını düşünüyorum.

    yedek klübesi de defans hattı dışında yeterli duruyor;

    karius
    flanagan-klavan-lovren-j.gomez
    emre can-milner
    markovic-lallana-origi
    benteke

    bu isimlerin dışında katkı alabileceği çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu danny ings, grujic, ojo, luis alberto, kevin stewart, conor randall, andre wisdom ve tiago llori'yi içeren bir oyuncu kümesine de sahip.

    bir de kadroda hiç düşünülmeyen mario balotelli var.

    orta saha bölgesinde wijnaldum, henderson, emre can, milner ve grujic varken umarım lucas leiva konusunda bize bir kolaylık yaparlar.

    sakho kadro dışı bırakılmıştı ama affedileceğini düşünüyorum. transferde şu an durgun gözüküyor klopp en son ''bir önceki sezonun yıldızına yönelmek kolay önemli olan gelecek sezon kim yıldız olacak onu bulabilmek'' demişti, bu bakış açısı ile devam edecekler sanırım transfere o yüzden direkt 11 transferi olmaz diye düşünüyorum.

    benteke'ye crystal palace'tan 30 milyon teklif var. onun dışında kadrodan kimse ayrılacak gibi durmuyor. klopp taraftardan ve yönetimden 4 yıl süre istemişti kulübe ilk geldiğinde, 1.yılını kupada ve uefa'da final oynayarak geçirmesi üzerine kulüp de sözleşmesini 2020'ye kadar uzattı. uzun süreli bir projenin ilk adımlarını, klopp'un ilk transferlerini gördük bu transfer dönemiyle.

    ingiltere premier ligi'ni uzun yıllardır takip ederim ve entry'den anlayacağınız üzere desteklediğim takım liverpool. yeni sezonda genç ve dinamik kadrosuyla hem liverpool'a hem de jurgen klopp'a başarılar diliyorum, ynwa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın