• 291
    * thomas menuier psg'deki ilk maçında real madrid'e iki gol attı.

    * arkadiuzs milik 35 milyon euro civarı bir paraya napoli'ye transfer olmak üzere.

    * bartosz kapustka euro 2016 harika bir performans ortaya koydu, bir çok takımın kendisiyle ilgilendiği söyleniyor.

    * uğur karakullukçu emre mor'u ilk keşfeden ekibin galatasaray scout ekibi olduğunu, ciddi teklifler de yapıldığını ancak kabul görmediğini söylemişti.

    scout ekibinin önerisiyle gündeme gelip alınmayan, sonra ciddi şekilde yıldızı parlayan, gündeme düşmediği için bilmediğimiz daha kaç oyuncu var kim bilir. sadece son 2 yıldaki transfer sezonlarında scout önerisiyle gündeme gelen isimler bile, scout ekibinin dünyanın en iyisi olmasa da memleket standardının çok üzerinde bir futbol aklına ve teknik/takip kapasitesine sahip olduğunu işaret ediyor. bu gündeme gelen isimlerden sadece carole, sinan gümüş (ikisi de harika birer fiyat/performans transferidir), telles (kendisine ödenen yüksek bonservise rağmen kulübü kar etmiştir), bruma (türkiye tarihinin en pahalı transferlerinden biri olmasına rağmen hele de şuanki performansıyla zarar ettirmesi imkansız görünmekte), linnes (henüz performansı istenen seviyede olmasa da son derece iyi bir transferdir) alınabildi. başka aklıma gelmeyen varsa söyleyin. scout önerisiyle yapılan transferlerdeki bu yüksek başarı oranına rağmen, şuan yine bir transfer sezonu niasse, leiva, rodellega eksenine sıkışmış durumda. serdar azize ödenen bonservisten bahsetmiyorum bile.

    yönetimin o desteği verecek vizyonu yok, ancak galatasaray taraftarının scout ekibine destek vermesi gerekiyor. bu kulüpte sportif bir akıl ve sistem oluşmaya başlayacaksa, bunun tepeden olmayacağı anlaşıldı. aşağıdan yukarıya doğru zorlamak zorundayız sanırım. 10 milyon euro'luk scout transferi olur muymuş?olur, ama scout ekibi paraya karar vermez. scout ekibinin sene ortasında önerdiği oyuncuyu dünya kupası sonrasında alırsanız 10 milyon bayılırsınız. 26 yaşında scout transferi olur muymuş? bal gibi de olur. lucescu habire brezilyadan alıp satıyor, ayılıp bayılıyorsunuz. bi transfer tutmayınca böyle scout ekibi olur muymuş? olur efendim, porto'nun shakhtar'ın sevilla'nın transferleri %100'ü bırak %90 başarılı mı sanıyorsunuz. elbette değil.

    bu adamlar bana güven veriyor. tüm taraftarın destek olması gerekiyor. yönetimi, scout ekibini daha fazla ciddiye almaya zorlaması gerekiyor.

    edit: fransa 2. ligi'nde 34 maç oynayan adam scout transferi olur mu? fransa 2. liginde 34 maç oynayan sadece 2-3 adam var sanılıyor galiba. komik. dünyadaki bin tane ligde bi milyon tane 34 maç oynayan oyuncu var, bunların fm profiline bakarak hangilerinin galatasaray seviyesinde olup olmadığının anlaşılabileceğini sanılması da elbette bir düşüncedir, hayatta başarılar diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın