resim
Pione Sisto Ifolo Emirmija
Takım:Aris
Mevki:Sol Kanat
Yaş:29
Boy:1.72
Uyruk:Danimarka
  • 75
    geçen sene transfer gündemimize girmiş fakat taraftarın çok istemesine rağmen transfer edemediğimiz yüksek potansiyelli, hızlı, atletik kanat oyuncusu.

    yukarıdaki diğer yorumlarda da görüldüğü gibi bruma'nın satılması ve sonrasında sisto'nun alınması konuşuluyor.
    şahsi kanaatim ise bruma'nın satılmasına bakılmaksızın hemen transfer edilmeli. kulübünün 4,5 milyon euro transfer bedeli istemesine rağmen 3,5 milyon euro civarında bir miktara transferi bitirebileceğimizi düşünüyorum.

    bruma ile kıyaslarsak sisto'nun oyun zekası çok daha üstün, ve atletik özellikleri daha önde. üstelik duran toplarda da yine sisto daha üstün.
    bruma'nın profesyonel liglerdeki performansına baktığımızda skora katkı bakımından bruma daha geride. lig kaliteleri farklı olsa da bize bazı şeylerin ipuçlarını verebiliyor.

    bruma'yı ısrarla isteyen psv teklifini 7,5 milyona kadar yükseltmiş biz de 10 milyon euro istiyormuşuz.
    aslına bakarsak 10 milyon euronun altına sattığımız zaman zaten zarar etmiş oluyoruz, ama bu fiyatı psv verir mi bilinmez.

    9,5 milyon euroya satarsak geçen yıl da 1,5 milyon euro kiralama bedeli aldığımızı hesaba katarsak toplam 11 milyon euro'ya karşılık geliyor ki bu satın aldığımız fiyat.
    bu bağlamda bir sonraki satışından bonservis bedelinin %10 'u galatasaray'a ödenecektir gibi bir madde ile psv'nin bruma'yı sattığı taktirde para kazanabiliriz.
    zira bruma'yı burada parlatıp 20 milyon civarı bir miktarla avrupa kulüplerine satabileceğimize ihtimal vermiyorum, ihtimal veren olacağını da sanmıyorum. biz satamayız ama psv satar. telles'i de porto'ya sattığımızda bu yöntemi izlemiştik zira.

    açıkçası hazırlık maçlarında bruma'nın yükselen performansını gördük fakat bu bahsettiğim fiyata bruma'yı satıp 3,5-4 milyon euro civarı bir bedelle sisto'yu alırsak yaklaşık santrafor veya önlibero transferi için 5-6 milyon euro civarında bir kaynak yaratmış oluruz.

    şahsi kanaatim sisto hem potansiyel olarak, hem teknik olarak, hem oyun zekası hem de atletik özellikler bakımından bruma'dan daha iyi ve daha fazlasını da vaad ediyor. sisto'nun en etkili özelliği topu resmen ayağına yapıştırıp delici bir şekilde dribling yapabiliyor olması. ayrıca duran topları etkili kullanıyor. frikik gollerini youtube'dan izleyebilirsiniz. keza kornerlerde de etkili. ayrıca; gerek gol sonrası attığı taklalar, gerek rakibi öldürücü driblingleri bana abdel kader keita'yı andırıyor. sisto gelirse eminim taraftarı da coşturur.

    umarım en kısa sürede bu transfer gerçekleşir. sisto'yu transfer ettiğimiz taktirde bayern münih'li douglas costa gibi bir etki yapabileceğine inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın