resim
Bas Leon Dost
Takım:NEC Nijmegen
Mevki:Santrfor
Yaş:35
Boy:1.96
Uyruk:Hollanda
  • 59
    bas dost; yıllardır galatasaray'da görmek istediğim oyunculardan biri.

    bas dost kesinlikle elmander tipinde bir oyuncu değil bunu baştan söyleyelim. hatta saha içinde bazen tembel olduğunu söylersek de yanlış olmaz ama;
    işte bu "ama" çok önemli.

    takımımızda şu anda performansı ptt 1.lig için bile yetersiz olan umut bulut, her ne kadar umut vaad etse de geçen sene ptt 1.lig'de bile yeterli süre alamayan, genç & tecrübesiz berk ismail ve world-class kanat-forvet olmasına rağmen mecburiyetten tek santrafor oynamak zorunda kalan podolski forvet kontenjanımızı dolduruyor.(burada podolski için kötü bir ifade kullanmadığımı, sadece direkt santrafor'un yanında tamamlayıcı olarak oynarsa etkinliğinin artacağını özellikle vurgulamak isterim.)

    hepimiz elmander tipinde yırtıcı, mücadeleci veya drogba tarzında bitirici ve takımı oynatan oyuncular istiyoruz.

    ama mevcut şartlar altında eğer medyada söylendiği gibi 4 milyon euro bonservis ve yıllık 2 milyon euro maaşla bas dost'u alabiliyorsak hemen almalıyız. bu şartlarda bas dost bir fırsat transferidir ve yaşı henüz 26.

    bununla birlikte uluslararası tecrübesi olmayan serdar aziz'i 5 milyon euro bonservis ve yıllık 2 milyon euro maaşla transfer ettiğimizi hatırlatmak isterim.

    bas dost 1.95 boyunda, hava toplarında çok etkili, golü koklayan ve çok etkili bitirici vuruşları olan bir oyuncu. geçen sezon riekerink hocanın göreve başladığı an itibariyle oynadığımız oyunu da göz önüne alırsak, rakip ceza alanında havadan ve yerden ataklarımızı gol ile sonuçlandırabilecek bu tipte bir oyuncuya çok ihtiyacımız var. yani sözün özü bas dost rakip ceza sahasına girdiğimizde boş dönmememizi sağlayabilecek bir oyuncu.

    şunu da eklemek gerekir ki bas dost hollanda futbol altyapısında eğitim almış, devamında da bundesliga'da başarılı sayılabilecek bir performansa imza atmış bir oyuncu. riekerink hocamızın da taktiksel çalışmalara ağırlık verdiğini ve oyun içinde de bunun yansımalarını gördüğümüz üzere bas dost saha içinde takımımıza çok yardımcı olabilecek bir oyuncu. bu sebepledir ki riekerink ve sneijder bas dost'a kefil olmuştur. yoksa kimse kimsenin kara kaşına, kara gözüne kefil olmaz. pardon sarı diyelim :)

    tekrar ediyorum, keşke çok daha ucuza elmander tipi bir oyuncu olsa da onu alsak ama yok şu anda. olan oyuncuları da kaçırdık. tam olarak aynı oyun stiline sahip olmasalar da famara diedhou ve lukas spalvis benzer kaçırdığımız oyuncular. bunun yanısıra bas dost'un bu oyunculardan artısı ise daha fazla uluslararası tecrübeye sahip olması. hal böyleyken onlardan daha pahalı olması da normal.

    podolski'yi 2,5 milyon euro bonservis ile transfer etmiştik. bas dost'un de daha genç olduğunu varsayarsak 3,5 milyon euro'ya belki düşürebiliriz, ama 4 milyon euro bonservisle de alsak zaten çok iyi bir fiyata almış oluruz. 2 milyon euro yıllık maaş + bonuslar ise makul fiyat, belki o da bir miktar olsun aşağı çekilebilirdi ama serdar aziz'in 2 milyon euro sabit ücret aldığı takımda bunun pek mümkün olabileceğini sanmıyorum.

    umarım bu transferi bir an önce gerçekleştiririz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın