• 9844
    15 temmuz 2016 darbe girişimi teoride galatasaray sözlük ilgi alanı içerisinde olmamasına karşın geride bıraktığımız yıllarda ülke gündemine damga vurmuş diğer benzer olaylar gibi sözlüğümüzde yer buldu ve ekstrem ifadeler taşıyan yazılar dışında yazarlarımız meseleyi enine boyuna değerlendirme ve fikir belirtme imkanı buldular. bu vesileyle çok da güzel ve bilgilendirici yazılar okuduğumu samimiyetle belirtmeliyim.

    meydanları dolduran halkın büyük çoğunluğu sanki tek bir siyasi görüşü temsil ediyorlarmış gibi gözükse dahi en başta siyasilerin, sonra da darbe girişiminde bizzat rol almaya zorlanmış binlerce askerin dahi neredeyse tamamının aralarında bulunduğu tüm halkımızın tek yürek olduğu, birlik beraberlik içerisinde bu darbe girişimine karşı koyduğu ve sosyal medya başta olmak üzere her yerde görüş belirttiği günler geçirdik, hala da geçirmekteyiz... olay esnasında her iki taraftan da gelen şiddet eylemleri sonucu gerçekleşmiş bazı üzücü hadiselere takılmadan ülkenin geneline bakacak olursak bu bütünlük gerçekten de barizdi.

    bu sözlükte de darbe şakşakçılığı yapan ya da darbeye destek veren kimseyi görmedim. açıkçası iki gündür darbeye ciddi ciddi destek veren birine de rastlamadım. buna rağmen sözlüğe fikir belirtme amacı taşımayan; tamamen fitne çıkarma, ötekileştirme ve kışkırtma odaklı provokatif yazılar yazan üyeleri buranın sadece bir yazarı olarak esefle kınıyorum. yani tek yürek olduk resmen son yıllarda böylesine bir bütünleşme görmedi bu ülke, aklım almıyor niçin bazı insanlar bu kadar boş beleş, sağduyusuz ve sorumsuzca davranıyorlar...

    gerçekten yazıklar olsun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın