• 83
    kurgu olduğunu düşünmüyorum. ancak haberleri olduğunu, bilerek müdahale etmediklerini ve çapının küçüklüğünü farkederek veya o çapa indirgenmesini başlamadan sağlayarak (misal destek vereceği düşünülen 1. ordu'nun destek vermemesi gibi) kullandıklarını düşünüyorum.
    ki dün, bir kısmın cumhurbaşkanı, darbe şovunda belirttiği gibi, daha önce obama ile konuşurken "bunların darbe girişimi içersinde olduklarını size söylemiştim" diye söylediğini belirterek itiraf da etmiştir aslında.
    ki bu noktada 7 nisan tarihli şu makaleyi okumanızı da tavsiye ederim.
    http://m.washingtontimes.com/...y-military-coup-buz/

    darbeyi tankın önüne yatıp falan da engellemediler komik olmayın. o askerlere bilinçli emir verilmiş olsa, ordu biraz organize olsa ülkede kuş uçmazdı. panikle yapılmış bir girişim olduğu çok açıktı.

    işin bir diğer boyutu da, 3000e yakın asker, bir o kadar hakim ve savcıyı, birçok danıştay üyesi ve hatta biri zamanında ittire kaktıra kendi atadıkları olmak üzere iki anayasa mahkemesi üyesinin apar topar tutuklanması. basit sorular var; bunların söz konusu örgüte üye olduklarını biliyordunuz da neden subay hatta general ve hakim, savcı vs. gibi kritik görevlere gelmelerine engel olmadınız hatta oralara gelmelerine yönelik süreçleri neden hızlandırdınız.

    özellikle örneğin türk silahlı kuvvetleri'nde bugün darbeye karışanların ekseriyeti, ergenekon ve balyoz gibi, akp'nin fetö ile birlikte yürüttüğü tamamen safsata soruşturmalarla yerlerinden ve hatta bazıları canlarından edilmiş subayların yerlerine bizzat akp tarafından atanmış adamlar.

    yaptıkları şeyler caniceydi. camilerden halkı meydanlara çağırmak da çanak tuttu. boşu boşuna ve pisi pisine öldü insanlar. yarın hatırlanmayacaklar bile. naaşları üzerinden politika yapılacak. her zaman olduğu gibi. teslim olmuş silahsız be olaylardan habersiz askerlere yapılanlar da, darbecilerin yaptıkları da kazındı insanların aklına. olaylardan sonra bakıyoruz, istanbul ve hatay'da alevi mahallerini taciz etmeler, başı kapalı olmayan kadınları taciz ve tehdit etmeler, darbecilerin eşlerini paylaşmaya kalkmalar... açıkça bir başkanlık dönemi fragmanı izledik ve izliyoruz. ilımlı veya radikal; islamcı siyasetin ulaşacağı yer hep bu görüntüler. dünyada bunun aksi görülmedi. görülecek gibi de değil. daha bir de iyice beyni boşaltılmış, iyice dünyadan ve medeniyetten uzak bir topluluk daha yetişiyor. bunlar bu ülkenin daha iyi günleri. moralinizi bozmak gibi olmasın. bu ülkede artık aydın dünyaya uygun yaşamanın tek yolu, yahudilerin yüzyıllarca yaptıkları gibi kimliklerini gizlemekten geçiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın