• 8
    galatasaray sözlük ile ilgisiz istekler başlığındaki hareketliliği görünce türkiye başlığına yazma niyetindeydim, ama sözlüğe daha önce darbe yapıldığı için oraya yazamadım. madem bu başlık açılmış burada bilgi paylaşmak doğru olacaktır.

    öncelikle maltepe'de olduğumu ve e-5 tarafından ara ara tank sesleri geldiğini belirteyim. ayrıca birçok kaynaktan belirtilen yerlerin yanı sıra taksim meydanı'nın ve ankara'daki trt binasının asker kuşatması altında olduğu belirtiliyor.

    binali yıldırım ntv'ye bağlandı. neden başka kanal (mesela trt) değil de ntv sorusu akla geliyor. tam tersi bakış açısıyla da madem bu kadar ciddi bir durum var başbakan nasıl bu kadar rahat şekilde bir televizyon kanalına bağlanıp açıklama yaptığı da merak konusu. bu açıklamalarında birçok önemli binanın asker tarafından kuşatıldığını, ordu içinde bir grubun kalkışma içinde olduğunu, emniyet'in harekete geçtiğini ve hükümetin kontrolü sağladığını belirtti.

    cnn international'a bağlanan bir gazeteci tayyip erdoğan'dan haber alınamaması ile ilgili soruya muhtemelen bodrum'da tatil yapmakta olduğunu belirterek yanıtladı. bazı türk kanallarında da erdoğan'ın açıklama yapmak üzere olduğu bilgisi paylaşıldı. nerede ve nasıl koşullarda açıklama geleceği belirtilmedi.

    bu arada anadolu ajansı da twitter'dan hulusi akar'ın rehin alındığı bilgisini paylaştı.

    trt'nin binalarının kuşatıldığı ve yayınına müdahale edildiği belirtiliyor. bazı trt kanalları normal yayın akışına (maç tekrarı, dizi, hava durumu...) devam ederken bazılarında ise (trt world) yayın durmuş durumda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın